НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Изпълнете дома си с кислород: 6-те най-добри цветя за пречистване на въздуха...

Изпълнете дома си с кислород: 6-те най-добри цветя за пречистване на въздуха в дома

15035
0
Изпълнете дома си с кислород: 6-те най-добри цветя за пречистване на въздуха в дома
Изпълнете дома си с кислород: 6-те най-добри цветя за пречистване на въздуха в дома

В дома ви ежедневно се натрупват токсини. Те се намират в играчките, пластмасата, постелките, разтворите за почистване, даже и в строителните материали.

За щастие природата е намерила начин да поддържа въздуха чист – някои растения по естествен път могат да пречистят въздуха. Това е особено важно, когато прозорците рядко се отварят и въздухът в дома ви става все по-задушен. Решението на този проблем ще бъде един от тези шест вида растения:

Фикус
Фикусът е зимно зелено цвете, което произхожда от Индия. Расте в светли помещения. По време на растежа на цветето трябва редовно да се полива и веднъж месечно да се добавя с тор богат на азот, който би съхранил блясъка му.

Бамбукова палма
Проста елегантност е термина, който описва най-добре това цвете. Тази палма ще снабди дома ви с необходимото количество влага, която винаги е полезна през зимата заради отоплението на помещенията. Бамбуковата палма е още една от стайните цветя, която пречиства въздуха. Освен това, тя унищожава и насекомите.

Бръшлян
Бръшляна е пълзящо растение, което много добре се адаптира към вътрешните условия. Лесно се отглежда в дома и не се нуждае от много светлина. Бръшлянът освен че е добър за пречистване на въздуха също е добър и за премахване на алергените, каквито са тези от плесените и животинския тор.

loading...

Дяволски бръшлян
Дяволският бръшлян може да се отглежда и в декоративна саксия, във висяща кошница или поставен вертикално. Необходимо е много малко светлина, а ако има повече светлина, листата му стават по-зелени.

Хризантема
Хризантемата е едно от най-добрите цветя за пречистване на въздуха. Тя технически не е стайно растение, но може да издържи в домашни условия до шест седмици. А когато изсъхне я сменете с нова. Хризантемата изисква много светлина, но да не бъде пряка, както и много влага.

Драцена
Може да я намерите във всички форми, размери и цветове. Тя ще придаде повече пространство, ще бъде впечатляващ декоративен елемент и същевременно ще пречиства въздуха във вашия дом. Някои видове драцени растат и в условия на слаба осветеност, докато други се нуждаят от повече светлина. Почвата трябва да бъде влажна, но не прекалено много, защото изобилието на влага може да застраши растежа на растението.

loading...