НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Трик: Kак да заспите за по-малко от 1 минута!

Трик: Kак да заспите за по-малко от 1 минута!

14852
2
Трик: Kак да заспите за по-малко 1 минута!
Трик: Kак да заспите за по-малко 1 минута!

Това е просто упражнение, което ще ви помогне да спите по-добре дори в стресови ситуации.

Д-р Андрю Уейл, професор от Харвард, е изобретател на тази техника.

Тя е известна като 4-7-8 и променя физиологията на тялото, както и подобрява състоянието на духа.

Този метод е най-лесният начин да се достигне състояние на дълбока релаксация, която ще ви помогне да заспите.

Техника за дишане 4-7-8 – как да го направя?

loading...

Правете упражнението в състояние, което е най-удобно за вас: седнало, изправено, легнало. Ако седите, дръжте гърба си изправен. Поставете върха на езика си зад горната част на предните зъби и го задръжте там по време на упражнението.

Дишайте през устата, така че да можете да направите звук, подобен на духане на вятър. Вдишайте през носа 4 пъти. Задръжте дъха си и бройте до седем. Вдишайте през устата и докато издишате бройте до 8. Това е един цикъл.

Повторете този цикъл 4 пъти. Може би ще заспите, преди да свърши последното повторение.

Забележка: Издишането е два пъти по-дълго, отколкото вдишването. Ето защо е важно да поддържате връзката 4-7-8 по време на тренировка. Бройте докато дишате. Може би ще трябва да започнете да бройте по-бързо, а след това да забавяте, докато свикнете с темпото. Скоростта не е важна, важен е начинът, по който правите това упражнение, защото наистина носи положителни резултати.

Д-р Уейл съветва да използвате тази техника, когато сте стресирани, за да се справите по-добре с емоциите си и да имате по-добра балансирана реакция. Той съветва да повтаряте това упражнение най-малко два пъти на ден, веднъж сутрин и веднъж вечер. Правете четири повторения наведнъж. След месец може да увеличите този брой на 8. С течение на времето ще свикнете с темпото на дишане и ще ви бъде по-лесно да го правите ежедневно.

Има и други естествени методи, които могат да ви помогнат да заспите: Може да прилагате този метод или да ядете определени хранителни продукти за по-добър сън.

Как работи?

Ако чувствате тревожност или стрес, значи имате повече адреналин в кръвта. Сърцето изпомпва по-бързо и дишането е кратко и по-бързо. Можете да задържате дъха си по неестествен начин.

Когато използвате техниката 4-7-8, вие удължавате дишането си и вдишвате повече кислород. Когато задържите дъха си, кислородът започва да се разпространява по цялото тяло и да отделя въглероден диоксид.

Ще почувствате, че сърцето се забавя и може да станете малко по-сънливи, защото тази техника действа като успокоително. Тя активира парасимпатиковата част на мозъка, така че да се чувствате по-спокойни.

Кога се използва тази техника?

Ако се опитвате да заспите.

Ако се събудите през нощта.

Ако сте ядосани.

Ако чувствате страх или тревожност.

Всеки път, когато искате да се отпуснете.

loading...