НАЧАЛО ЗДРАВЕ Стара руска рецепта: Чудотворен балсам срещу много заболявания

Стара руска рецепта: Чудотворен балсам срещу много заболявания

7341
0
Стара руска рецепта: Чудотворен балсам срещу много заболявания
Стара руска рецепта: Чудотворен балсам срещу много заболявания

Тази рецепта се върти из интернет сайтовете вече няколко месеца и за нея мнозина твърдят, че наистина помага в лечението срещу бронхит, отит, ангина, изгаряния, синини, отворени рани, напукване на ръцете и краката, възпаление на яйчниците и други заболявания при жените.

В зависимост от болеста, сместта се поставя като компреси или се втрива, а понякога се използва и за консумация – половин чаена лъжичка три пъти дневно преди хранене.

Необходими продукти:
1 яйце
400 грама растително масло (или от жълт кантарион)
Парче восък от пчели (60 грама или колко 2 кутии от кибрит)

Приготвяне:

Сварява се яйцето, като ви е необходим само жълтъка, който се намачква в чиния. Парчето восък поставете в маслото на слаб огън и изчакайте, докато восъкът се разтопи. Щом чуете пукане, вземете жълтъка и с пръсти бавно го добавете към маслото с восъка. Маслото ще започне да става на пяна, така че бъдете готови веднага да отстраните тенджерата от огъня.

Когато маслото се стабилизира, поставете го на огъня и добавете жълтъка, като непрекъснато разбърквате сместта с лъжица. Когато сместта стане тъмно кафява, я махнете от котлона и оставете за 15-20 минути. След това процедете през марля или ситна цедка, а остатъците от жълтъка ги хвърлете. Когато мазнината се охлади поставете в стъклен буркан и го затворете. Съхранява се в хладилник до 10 месеца.

За компрес е необходимо да се загрее на водна пара, на 40 градуса – в лъжичка. При възпаление на синусите за да не се стегне, веднага поставете в носа. Използвайте два пъти дневно.

Лекарите казват, че може да се отървете от възпалението на синусите, защото тази смес отпушва синусите и дърпа целия гной. Гноен отит – Парче памук намокрете в сместта и го поставете в ухото. При необходимост сменяйте. Тази смес извлича целият гной.

Гнойна ангина, възпаление на сливиците:

Слагайте в гърлото и компреси на врата. Повторете процедурата 2-3 пъти на ден.
Бронхит, болки в стомаха и в червата, язви на тялото, ечемик на очите – Три пъти на ден преди ядене вземете по половин чаена лъжичка. Женски проблеми – фибромиоми до 10 седмица, кисти на яйчниците, възпаления, мастит – В влагалището се поставят напоени тампони сутрин и вечер.

Смята се, че след 10 дни от цистата няма да има и следа. За фибромиомите трябва повече време. При мастит на гърдите се поставя напоена хартиена салфекта на всеки 2 часа.

Изгаряния, язви, рани, отоци, зъбобол – нанася се преди сън на засегнатото място, а може и просто парче напоен памук, ако раните не са големи.

При зъбобол се взима с пръст и се маже болният зъб и небцето, болката веднага изчезва.

Сместта е добра и за укрепване на ноктите.

Язви и гангрена – също се поставят хартиени салфетки напоени с мазнината и се сменят на всеки 2 до 3 часа. От раната обилно ще тече гной. Поставя се вечер.

Забележка: Восъкът трябва да бъде естествен, от пчела. За външна употреба може да се използва всяко растително масло, а за вътрешна най-добре е маслиновото.