НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Facebook, 7 неща, които не трябва да правите ако искате животът ви...

Facebook, 7 неща, които не трябва да правите ако искате животът ви да бъде по-приятен

1924
0
7 неща, които не трябва да правите във Фейсбук, ако искате животът ви да бъде по-приятен
7 неща, които не трябва да правите във Фейсбук, ако искате животът ви да бъде по-приятен

Сигурно ви се е случвало някога приятелка да публикува снимка във Фейсбук, на която изобщо не харесвате как изглеждате.

Веднага вдигате революция и започвате да атакувате приятелката си, като че ли е извършила смъртен грях.

Защо толкова се тревожите за една обикновена снимка във Фейсбук?

Ние като човешки същества и без това сме твърде самокритични и пренасянето на отрицателни емоции във Фейсбук, където животът на хората е изложен напълно пред очите на обществото, изобщо не ни улеснява.

Постоянно сравняваме нашия външен вид с външния вид на другите, което води до намалено самочувствие и недоволство от собствения ни живот. Следователно, трябва да внимаваме доколко позволяваме на една обикновена социална мрежа да ни въздейства емоционално.

Това може да постигнете, като избягвате определени навици. Следват “7-те смъртни гряха”, които не бива да доускате във Фейсбук, ако искате да се чувствате добре в своята кожа.

1. Не се сравнявайте

Фейсбук е идеалното място, което ви предоставя възможност да загубите часове, като правите сравнения между живота си и живота на другите, дори и между външния си вид преди и сега благодарение на стари снимки. Този навик ще ви направи несигурни в себе си и в крайна сметка ще доведе до самосъжаление. Използвайте Фейсбук, за да се мотивирате с това, като направите така, че на началната ви страница да се показват хора с положителни мисли и послания, които ще ви вдъхновят и ще ви насърчат да се развивате.

2. Не прекарвайте часове наред във Фейсбук

Фейсбук е виртуално пространство, което позволява да осъществите контакт с много хора, но не е заместител на реалния живот и опит. Няма силата да храни душата по същия начин както човешкия допир и контактите на живо. Вместо да прекарвате часове взирайки се в чуждите виртуални животи на Фейсбук, излезте и живейте собствения си живот. Отделете време за семейството и приятелите си и направете нещо, което ще ви развесели.

3. Не се самосъжалявайте

Фейсбук е ежедневно наводнен от снимки, които са преработени, за да изглеждат прекалено перфектно. Не се чувствайте жертва и не си казвайте “За съжаление съм. Той и той има това и това, аз нямам и затова животът ми е за никъде”. Вместо да се втренчваме в чужди писания и да се чувстваме като тоталено провалени, защото животът е лош, насочете мислите си в различна посока. Фокусирайте се върху хубавите неща и ценности, които притежавате. Опитайте се да водите дневник на благодарността, където след края на всеки ден ще записвате 5 неща, свързани с живота, тялото и здравето, за които сте благодарни. По този начин ще започнете да цените нещата, които имате и ще видите красотата на своя собствен живот.

4. Не бъдете част от цялата драма

Детските и незрели спорове не помагат никому, особено ако се провеждат във Фейсбук. Ако имате проблем с някого, вместо да пишете дълги съобщения, обадете му се и поискайте да се видите. Ако проблема не ви засяга, защо изобщо да се месите? Просто защото сте видели нещо, което ви е разгневило във Фейсбук, не означава непременно, че трябва да храните негативна енергия към някой. Останете с достоинство, не отговаряйте, не реагирайте на провокации, а гнева си изсипете навън или в залата за тренировки.

5. Не се хранете, докато чатите във Фейсбук

Точно както не се препоръчва да се яде пред телевизора, и дъвченето докато си чатите във Фейсбук е много лош навик. Яденето пред компютъра е безсмислено и няма да ви помогне да свалите тези няколко килограма, които сте качили тази зима.

6. Не използвайте Фейсбук като извинение

За да можете наистина да бъдете такива, каквито сте, е необходимо да бъдете себе си в реалния живот. Не се крийте зад монитора и не демонстрирайте живот напълно различен от вашия. Приемете себе си такъв, какъвто сте в действителност и не се страхувайте да живеете в реалния свят. Повярвайте, че е много по-хубав от виртуалния!

7. Не играйте

Опитайте се да устоите на изкушението да се представяте за нещо във Фейсбук, което в действителност не сте. Останете последователни и верни на себе си и се оградете с хора, които правят същото. Не използвайте Фотошоп за редактиране на снимките си, а публикувайте такива, където изглеждате естествено. Колкото повече се придържате към истинското си “аз”, толкова по-комфортно ще се чувствате в собствената си кожа. По този начин ще започнете напълно да приемате себе си. Не крийте истинската си красота. Когато научите, че вашите недостатъци ви отличават от останалите и ви правят уникални, ще осъзнаете, че всъщност сте прекрасни. А това никой не може да имитира или да редактира с Фотошоп.

Докато сега в момента сте във Фейсбук, преди да му позволите да направлява вашите мисли и да създава погрешна представа за живота, която не ви харесва, си задайте въпроса: Дали този виртуален свят е правдоподобно мерило за стойността на живота ви?

DMCA.com Protection Status