НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Прах и най-оригиналният начин да се отървете от него

Прах и най-оригиналният начин да се отървете от него

3246
0
Прах и най-оригиналният начин да се отървете от него
Прах и най-оригиналният начин да се отървете от него

Бърсането на прах и почистването на къщата не е от най-приятните неща, но се налага да посвещаваме времето си на това всяка седмица. Ако ви става лошо само от мисълта за почистване на праха, ние ви предлагаме отличен изход. По-долу е описан доста забавен и със сигурност необичаен начин за бърсане на прах в къщата, който няма да ви накара да скучаете!

Към заниманието можете да привлечете и децата, това ще е едно вълнуващо преживяване за тях и със сигурност ще им хареса. Освен това не е нужно да използвате каквито и да било химикали, което прави този метод много безопасен и естествен.

Необходими продукти:

. чисти чорапи (за предпочитане хавлиени);
. ивици от прясна лимонова кора;
. няколко капки лимонов сок или етерично масло;
. оцет и вода – в съотношение 1:1;
. голям стъклен буркан.

Прах и как забавно да се отървете от него

Ако ще използвате двулитров буркан, той може да побере 6 чифта чорапи, а след това ще ви трябва 1 супена лъжица оцет, 1 супена лъжица вода и кората от 3 лимона.

Вижте ощеМравки около вас? Поставете малко листа и те ще избягат

Инструкции:

1. Хавлиените чорапи трябва да се обърнат с мъхестата страна навън.

2. В съд се смесват вода и оцет, добавят се няколко капки пресен лимонов сок или етерично масло. За да не плува маслото на повърхността, най-напред трябва да се разтвори в оцета.

3. С получената течност се овлажняват чорапите, те не трябва да са мокри, така че най-добре е да ги напръскате.

4. Сложете един чорап на масата и разпределете на “стъпалото” ивици от лимоновата кора. След това го завийте и го поставете в буркана.

Прах и как забавно да се отървете от него

Прах и как забавно да се отървете от него

Повторете тези действия и с другите чорапи, докато буркана се напълни. Когато трябва да избършете праха, вземете чорап, хвърлете корите, сложете го на ръката си и започнете да бършете праха.

След като приключите с работата, изперете чорапите и повторете същата процедура още веднъж. Опитайте този метод на практика и разкажете за него на своите приятели!

loading...