НАЧАЛО ЗДРАВЕ Пародонтоза – естествени лекарства и начини да се справим с нея

Пародонтоза – естествени лекарства и начини да се справим с нея

3275
0
Пародонтоза - естествени лекарства и начини да се справим с нея
Пародонтоза - естествени лекарства и начини да се справим с нея

Пародонтоза представлява възпаление на венците – зъбните тъкани, сухожилията и костите. Това заболяване на венците е доста често срещано, а освен генетичното предразположение, възникват още много допълнителни причини, които могат да причинят или влошат състоянието на зъбите и венците. Навременното предпазване, лечение и продължителна хигиена са ключови за здравето на венците.

Симптомите на пародoнтоза

Пародонтоза възниква поради възпаление на венците, което се проявява със зачервяване и кървене, докато миете зъбите с четка, или кървене при допир. В краищата на зъбите се образуват натрупвания на зъбен камък, което води до оголване на зъба. В резултат на това, зъбите започват лесно да се разклащат, дори и да падат.

Пародонтоза е често срещано явление при диабетици, хора, които имат генетична склонност към слабост на съединителната тъкан (въпреки проблемите с венците, често имат хемороиди и разширени вени), при лица с лоша циркулация и пушачи. Пародонтоза е сериозен проблем, а пациентът трябва редовно да посещава зъболекар.

И въпреки, че венците кървят и болят, зъбите трябва редовно да се мият с четка със средна твърдост и допълнително да се почистват с конец. Миенето на зъбите винаги трябва да започва от венците към зъбите, а не обратното. Като последен етап при това заболяване, е необходимо пациентите да извадят всички зъби (зъбите обикновено са здрави) и да ги заменят с изкуствени. Това представлява голям психически и физически проблем, а също и финансов разход.

Лечебните растения като помощ при пародонтоза

За намаляване на възпалението, се препоръчва гаргара с чай от полски хвощ, градински чай и дъбова кора, което е отлична комбинация за унищожаване на бактериите и почистване на устата. С този чай правете гаргара по няколко минути, след което изплюйте течността. При пародонтоза се препоръчват храни, богати на витамин С, магнезий и прополис.

Как да намалите възпалението на езика?

С тинктура от прополис мажете венците 2 пъти на ден. Още по-добре е да се използва прополис в спрей, с който лесно може да се пръскат венците и езика.

Тинктура от градински чай, кипарис, чай от евкалипт и мента, също помагат при възпаление на венците, както и на езика. Ако езикът е червен, болезнен и пациентът не може да яде, е необходимо да се намаже с тинктура. След няколко минути езика трябва да се намаже със специална смес от лечебни растения и прополис.

Вижте още: Рак – успешно лечение с помощта на замразени лимони!

Как да облекчите афти и гъбични заболявания?

Ако афтите или червено-белите болезнени мехурчета ви притесняват, това означава, че имате гъбична инфекция в устата. Редовно трябва да използвате тинктурата с прополис или чайове. Тъй като гъбичките лесно се размножават, за да намалите техния растеж, трябва да намалите приема на захар с храната, както и сладкишите, фъстъците и гъбите.

Оралната хигиена е много важна, но не забравяйте, че по време на лечението трябва да пиете неподсладени чайове. Чрез тях се приемат всички лечебни съставки в целия организъм и кръвообращението. Така се подобрява кръвообращението, а с това се хранят всички наши клетки и тъкани.

В резултат на това, клетките на венците и тъканите на зъбите получават повече кислород, хранителни вещества и други лечебни съставки, при което зъбите ще бъдат здрави и издръжливи. Смес от градински чай, лайка, коприва, полски хвощ, хвойна и копър, е достатъчно да се пие половин литър до литър на ден. По време на лечението, спортувайте и се разхождайте на чист въздух и слънце. Слънцето ни помага да получим витамин D, а той е важен за здравето на всички кости, включително и за зъбите.

Оралната хигиена, слънцето, лечебните растения и посещението на зъболекар са печеливша комбинация за здрави и красиви зъби.

loading...