НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Как изглеждат някои продукти преди прибиране на реколтата?

Как изглеждат някои продукти преди прибиране на реколтата?

1879
0
Как изглеждат някои продукти преди прибиране на реколтата?
Как изглеждат някои продукти преди прибиране на реколтата?

В наше време, магазините продават изобилие от екзотични продукти. Същевременно малко хора се замислят как тези храни растат и къде точно се събират. Ние нямаме никаква представа как изглеждат, преди да дойдат при нас. Затова на вашето внимание представяме 10 продукти, които са в етап на “преди прибиране на реколтата”.

Бадеми – Мнозина вярват, че това са бадеми, защото реално приличат на плода на определен вид слива.

1

2

Канела – малко вечнозелено дърво. Кората му се използва за създаване на най-популярната в света подправка, която обичаме в сладкиши.

3

Шафран – Вероятно всеки знае как изглежда шафранът. Но е факт, че малко хора знаят, че този продукт освен подправка, се използва и в производството на коприна.

4

5

Ананас – За тези, които все още не знаят, ананасът се разраства на палмово дърво, но по такъв прост начин. Той принадлежи към рода на тревистите растения.

6

Фъстъците – те се отнасят към семейство бобови, но за разлика от другите овощни култури растат под земята. Едногодишното растение образува малък храст с разклонени стъбла.

7

8

Кафе – ето как изглежда то преди да се подготви за продажба. Кой би си помислил, че едно питие има подобна първична форма?

11

12

Сусам – той е от онези продукти, които се раждат се в шушулка. Така изглежда сусамът, който обичаме толкова много.

13

Кашу – невероятно полезна ядка. Между другото, кашуто расте на зелено стъбло, което прилича на круша.

14

Вижте още: Ако видите това на вратата си, веднага се обадете в полицията!

Черен пипер – това е лоза или дърво, което цъфти с малки бели цветове, събрани в увиснали снопове.

15

Джинджифил – И накрая – това, което ни изненада най-много. Това е цветът на джинджифила. Явлението, разбира се, е рядко, но е много красиво.

thumb-840x440-2-696x389

Ако сте харесали тази статия, не забравяйте да я споделите с приятелите си. Това е полезна информация, която трябва да се знае от всеки!

loading...