НАЧАЛО ЗДРАВЕ Защипан седалищен нерв – 2 лесни начина за облекчаване на болката

Защипан седалищен нерв – 2 лесни начина за облекчаване на болката

0
Защипан седалищен нерв - 2 лесни начина за облекчаване на болката
Защипан седалищен нерв - 2 лесни начина за облекчаване на болката

Седалищният нерв е най-големият в човешкия организъм. При възпалението му човек може да изпита силен дискомфорт за дълъг период от време.

Под термина “защипване на седалищния нерв” се разбира загуба на еластичност на мускулите в задната част на краката. Това е свързано със съкращаването на мускулите. Съкращаване (ригидност) на мускулите обикновено настъпва с напредване на възрастта и може да започне след 30-35 годишна възраст.

Традиционното лечение включва диагностика и предписване на подходящи лекарства. Но по-добре е да не се ограничавате само до приема на болкоуспокояващи. Повярвайте ни, че ако по време на лечението изпълнявате прости упражнения за разтягане на мускулите, ще забравите за болката в кратък период от време.

Упражнения при защипан седалищен нерв

Упражненията за разтягане могат да бъдат от голяма помощ, тъй като помагат за успокояване на възпалението и по този начин се облекчава болката. Разбира се, те могат да ви затруднят, затова изпълнявайте упражненията бавно като при издишване увеличавате разтягането.

1. Легнете върху плоска повърхност, сгънете в коляното крака, в който чувствате болка и внимателно го издърпайте към рамото. Когато почувствате напрежение, се постарайте да задържите крака в тази позиция в продължение на 30 секунди. Изпънете крака, полежете малко и направете упражнението още 2 пъти.

Защипан седалищен нерв - 2 лесни начина за облекчаване на болката

2. Отново в легнало положение сгънете коленете и внимателно ги изтеглете към гърдите, без да отделяте таза си от пода. Кръстосайте краката, както е показано на фигурата и обхващайки с ръцете си здравия крак, издърпайте. Задръжте краката си за 30 секунди, след това ги отпуснете и се върнете към първоначалната си позиция. Направете още 2 подхода.

Защипан седалищен нерв - 2 лесни начина за облекчаване на болката

Вижте ощеСтрадате от диабет? Сварете тези листа и проблемът ще бъде решен!

Не забравяйте, че движението е най-ефективният начин да се справите с ишиаса, както и парадоксално да звучи това. Така вие ще стимулирате кръвообращението, елиминирайки проблемите предизвикани от застоя в мускулите и по този начин ще ускорите възстановяването.

Ще бъде чудесно, ако разкажете на приятелите си за тази статия!

loading...