НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО 10-те заповеди за щастлив живот според Фън Шуй

10-те заповеди за щастлив живот според Фън Шуй

5803
0
10-те заповеди за щастлив живот според Фън шуй
10-те заповеди за щастлив живот според Фън шуй

Разберете кои са десетте заповеди за щастлив живот според Фън Шуй.  Еднакво важни са както за човека, така и за дома.

1. Не сядайте на ъгъл

“Седем години несподелена любов”, ще кажете? Но не е само това! Според Фън Шуй ъгълът, насочен към човек, било то ъгъл на маса, шкаф или нещо друго, изпраща към него “отровни стрели”, които ще го оставят без пари, здраве и късмет.

2. Не се сбогувайте през прага

“Ще се скарате с някого”. Точно така: прагът е енергийна бариера, която разделя двата свята. Невидимата граница пречи за установяването на контакт. Оказва се, че връзката между “участниците в контакта” се нарушава.

3. Не се готви в лошо настроение

Това е съвет от майки и баби за младите домакини. По-възрастното поколение е напълно право: храната поглъща енергията от околната среда, а ние, приемайки същата тази храна, получаваме освен калории и витамини, съответния енергиен заряд. Супата и месото, “заредени” с негативна енергия, могат да отровят семейството.

4. “Не стой зад гърба ми”

Това казваме, когато някой е застанал зад нас. И това не е древен инстинкт, който ни внушава да се пазим от врага, а сигнализира, че заплахата е в незащитения гръб. Липсата на подкрепа отзад, Фън шуй счита за най-слабата позиция на властта. Това е еднакво важно и за човека, и за дома. Зад гърба ви винаги трябва да има стена или най-малко завеса, а гърба на вашия дом задължително трябва да бъде защитен от висок хълм или поне съседна къща.

5. Не се заседявайте в ъгъла

Това също е много неблагоприятна позиция, според Фън шуй. Ъгълът се смята за място, което може да изсмуче човешката енергия – нещо като домашен вампир. Неслучайно непослушните деца ги наказват “в ъгъла” – целта е да изразходват излишната енергия (важното обаче е да не прекалявате).

6. Не се оглеждайте в пукнато огледало

Според Фън шуй, това важи не само за пукнати огледала, но и за огледала с картини, огледални плочки и други повърхности, нарушаващи отражението. Всички те унищожават енергията, което се отразява предимно върху здравето.

7. Огледало в джоба пази от врагове

Ние все още вярваме, че при среща с недоброжелател ще ни помогне поставеното в джоба огледалце (с отразяващата страна навън). То ще отрази всички негативни мисли и намерения и цялата отрицателна енергия, насочена срещу нас. Според Фън шуй, за да се предпази дома от неблагоприятно въздействие, трябва да окачим огледало на вратата или прозореца.

8. Не сочи себе си

Това се казва на този, който говори за нечий недъг. Механизмът на урочасването в този случай е следният: посочвайки с пръст, изпращаме енергиен заряд. Назовавайки в този момент заболяването, придаваме на този заряд “цвят”: изпълваме го с точна информация за диагнозата.

9. Не се връщай, ако вече си тръгнал

Всички тези скокове “от един свят в друг” са достатъчно енергоемки – това със сигурност е известно на запалените пътешественици, често пресичащи държавните граници. Ако все пак се налага да се върнете, седнете за малко (вземете сили от дома) и погледнете в огледалото (отразената енергия се удвоява).

Вижте още: 10 ситуации, в които пастата за зъби няма да ви разочарова!

10. Ако минете под дъгата – ще бъдете щастливи

Разбира се, тези, които си спомнят физиката, знаят, че това е невъзможно. Но дори само да видиш дъгата – се смята за добър знак.

loading...