НАЧАЛО ЗДРАВЕ Отварата от гроздови семена ще ви помогне да отслабнете!

Отварата от гроздови семена ще ви помогне да отслабнете!

0
Отварата от гроздови семена ще ви помогне да отслабнете!
Отварата от гроздови семена ще ви помогне да отслабнете!

Добре известни са лечебните свойства на маслото от гроздови семена. То има благоприятен ефект върху имунната система, засилва и прави еластични стените на кръвоносните съдове, намалява холестерола, предпазва от рак. Но вие нямате представа колко полезни са самите гроздови семена.

Ползата от гроздовите семена е свързана с високо съдържание на витамин Е и биологично активни съединения, такива като калций и калий. Интересното е, че гроздовите семена могат да помогнат в контрола на теглото. Днес, ще ви разкажем как да си направите лечебна отвара от гроздови семена, която ще ви помогне да отслабнете и ще нормализира работата на вътрешните ви органи.

Свойства на гроздовите семена

Учените стигнаха до заключението, че химичният състав на гроздовите семена представлява буквално склад от естествени витамини и е от съществено значение за съединенията в човешкото тяло. Те съдържат голямо количество флавоноиди, линолова киселина и витамини от група Е. Токоферолът в тях пък е витамин, който играе важна роля в жизнените процеси, които се случват непрекъснато в човешкото тяло.

Такива сложни вещества позволяват контрол на много заболявания, както и намаляване на теглото и удължаване на младостта. Активните съставки могат да ускорят метаболизма, имат прочистващи и диуретични свойства, което влияе положително на процеса на отслабване. Като общо правило, за да регулирате теглото, трябва да пиете тази специална отвара.

Необходими съставки: 

1 супена лъжица сушени гроздови семена

300 мл вода

Начин на приготвяне:

Смелете гроздовите семена в кафемелачка или с помощта на точилка. Поставете получения прах в стъклена чаша и го залейте с гореща вода (около 90 градуса). Покрийте чашата и я омотайте с одеяло или я оставете на топла водна баня за 20 минути. Изчакайте да изстине.

Вижте още: Мехлем, който лекува редица заболявания! Болката ще отмине!

Натуралният и ефективен начин да отслабнете е готов. Приемайте 30 – 40 минути преди хранене три пъти на ден по 200 мл в рамките на един месец. Тогава си вземете почивка. Ако е необходимо, повторете процедурата. В допълнение, отварата е полезна при хроничен холецистит и уролитиаза, както и против кашлица и като отхрачващо средство.

Желаем ви здраве! Споделете тази рецепта с приятелите си!

loading...