НАЧАЛО ЗДРАВЕ Фурмите са продукт номер 1 в света против инфаркт и висок холестерол

Фурмите са продукт номер 1 в света против инфаркт и висок холестерол

32237
0
Фурмите са продукт номер 1 в света против инфаркт и висок холестерол
Фурмите са продукт номер 1 в света против инфаркт и висок холестерол

Фурмите са едни от най-здравословните храни на планетата. Те съдържат много полезни съставки, които могат да лекуват различни здравословни проблеми, включително висок холестерол, инсулт, сърдечен инфаркт и хипертония.

Поради високото съдържание на хранителни вещества, фурмите осигурят много ползи за здравето, включително:

Те са предпазна мярка срещу пристъпи на стенокардия.

Те са богат източник на калий, което е особено важно за превенцията срещу инсулт и насърчават здравето на нервната система.

Регулират нивото на холестерола.

Пречистват кръвоносните съдове и предотвратяват образуването на кръвни съсиреци. По този начин, тези плодове регулират нездравословните нива на холестерола.

Регулират кръвното налягане.

Благодарение на високото им съдържание на натрий и калий, хората, страдащи от високо кръвно налягане, трябва редовно да консумират фурми. 5-6 фурми съдържат около 80 мг магнезий, който е необходим за правилния поток на кръвта през кръвоносните съдове. Кръвното налягане може да се намали ефективно с 370 мг магнезий.

Укрепват сърцето.

Накиснете няколко фурми за през нощта във вода, а на сутринта премахнете костилките и ги добавете към коктейла си или ги изяжте веднага.

Предотвратяват диария.

Те са с високо съдържание на калий, който предотвратява диарията, тъй като подобрява флората на стомаха и червата, и също така имат добри бактерии.

Имат високо съдържание на желязо.

Желязото е много полезно в случай на анемия при деца и бременни жени. А именно, 100 грама фурми съдържат 0,9 мг желязо, което е 11% от препоръчителната дневна доза. Желязото поддържа притока на кислород чрез кръвта и има положителен ефект върху нивото на хемоглобина и еритроцитите.

Вижте още: Вашият черен дроб ще бъде здрав! Вижте как да го постигнете само за 2 дни!

Лекуват запек.

Фурмите лекуват запек, тъй като имат леко разхлабително действие. Просто ги накиснете в малко количество вода през нощта и на сутринта ги изяжте.

Стимулират загубата на тегло.

Яденето на фурми сутрин на празен стомах е ефективно за предотвратяване наддаването на тегло и тъй като не съдържат холестерол, може да ви помогнат да контролирате теглото си. Все пак, имайте предвид, че имат високо съдържание на захар, така че не ги яжте в големи количества.

loading...