НАЧАЛО ЗДРАВЕ Бялата черница притежава невероятни ползи за здравето!

Бялата черница притежава невероятни ползи за здравето!

21665
0
Бялата черница притежава невероятни ползи за здравето!
Бялата черница притежава невероятни ползи за здравето!

Бяла черница – много често срещано растение, което може да се намери почти навсякъде.

Също като много други растения, използвани за промишлени цели, бялата черница не е много добре известна със своите лечебни свойства. Дървото се използва основно за добив на дървесина, а плодовете – да се хранят копринените буби. Въпреки това, плодовете са изключително полезни при лечението на много сериозни болести като сърдечно-съдови заболявания, диабет и дори рак.

Доказано е, че това прекрасно растение, е много полезно при лечението на диабет, хипертония, висок холестерол, настинки, мускулни и ставни болки, артрит, запек, шум в ушите, виене на свят, загуба на коса и преждевременно побеляване.

Как работи?

Бялата черница съдържа съединения, които имат голямо значение за лечението на диабет тип 2. Те забавят разграждането на захарите в червата и тяхната абсорбция в кръвта и по този начин помагат в контролирането на нивото на кръвната захар.

Вижте още: Най-силният домашен антибиотик, който премахва всички вируси

Според проучване, проведено в Университета на Тексас, белите черници са богати на ресвератрол и фенол, които могат ефективно да излекуват различни видове рак и сърдечносъдови заболявания.

Бялата черница има способността да премахне излишната захар от кръвта и да помогне в контрола на теглото.

loading...