НАЧАЛО ЗДРАВЕ Стафидите могат да преборят някои сериозни болести!

Стафидите могат да преборят някои сериозни болести!

0
Стафидите могат да преборят някои сериозни болести!
Стафидите могат да преборят някои сериозни болести!

Стафидите не само са много вкусна съставка за десерти и сладкиши, но и невероятен природен лек!

Радвайки се на клончетата сочно грозде, е добре да знаете, че то насища организма с хранителни вещества, витамини и антиоксиданти. Единственото неприятно нещо е, че сезонът на узряване на плодовете е ограничен – само през лятото и есента…

През останалото време гроздето лесно може да се замени с един продукт, който се смята за още по-полезен – сушеното на слънце грозде или стафидите. Сладките сушени плодове, които често се добавят към десертите и пикантните ястия, се сваряват на отвара, чийто вкус не е по-лош от този на наситения домашен компот.

Гроздовата отвара често се използва за медицински цели, понякога бива предписвана дори на бебета! И така, защо е полезна? В кои случаи лекарите препоръчват да пиете тази необичайна напитка?

Ползите от отварата от стафиди

Напитката съдържа голямо количество калий. Малко хора знаят, но този минерал е в състояние да възстанови червата и да ви отърве от деликатния проблем с запека.

Витамин В укрепва нервната система, успокоява и нормализира съня.

Отварата от стафиди, се препоръчва да се приема, за да поддържате нормална дейност на сърдечно-съдовата система.

Напитката е наситена с микроелементи и витамини, полезни за децата, които имат висока температура. При подобни проблеми я използвайте в по-големи количества.

Отварата се предписва при анемия, за да повиши нивото на хемоглобина.

Високото съдържание на бор предпазва от развитие на остеопороза и остеохондроза, струва си възрастните хора да й обърнат внимание.

Вижте още: Напитка, която си заслужава да опитате: Руски еликсир на младостта

Ако просто сварите стафидите в тенджера на котлона, може да загубят своите полезни свойства. Отварата трябва да се запари в термос. Вземете 5 супени лъжици плодове и обилно ги изплакнете под течаща вода, сложете ги в термос и да залейте с литър гореща вода. След около половин час отврата е готова за употреба.

Трябва да запомните, че напитката е противопоказана при хора с диабет, язва на дванадесетопръстника или стомаха.

loading...