НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Микровълнова фурна: 9 неща, които да не поставяте в нея!

Микровълнова фурна: 9 неща, които да не поставяте в нея!

6841
0
Микровълнова фурна: 9 неща, които да не поставяте в нея!
Микровълнова фурна: 9 неща, които да не поставяте в нея!

Може дълго да се спори дали въобще е необходимо да използвате микровълнова фурна. Резултатите от проучванията по този въпрос са различни, и следователно, мнението на хората също. Днес, ние никакъв случай не искаме да започваме дискусия за ползите и опасностите от микровълновите фурни, а да ви кажем какво точно не трябва да нагрявате в тези уреди.

Тук са включени следните продукти и неща, които не трябва да бъдат облъчвани с топлина в микровълнова фурна. Като следвате основните правила за безопасност, вие сами ще се погрижете за вашето здраве!

Тези продукти е опасно и вредно да се топлят в микровълновата!

Детски храни

loading...

На първо място ще се съсредоточим върху млякото за деца! Под действието на микро вълните, то става токсично. Ако имате нужда от малко загрято бебешко мляко, не убивайте в него живите клетки, а по-добре използвайте традиционния начин – да го затоплите под топла вода от чешмата или на водна баня.

Фолио

Алуминиево фолио в микровълновата печка? Разбира се, ако искате да видите гръмотевици и светкавици в печката си и след това тържествено да я изхвърлите в коша!

Броколи

В сравнение с другите плодове и зеленчуци, броколите в микровълновата губят своя най-голям брой полезни вещества. По-точно, почти всички!

Сурови яйца

Това твърдение винаги поражда спор: Възможно ли е да готвите в микровълновата яйца с черупката им. Можете, ако първо направите няколко манипулации. В повечето случаи, суровото яйце ще експлодира и ще трябва дълго време да миете уреда. Не е ли по-лесно да се възползвате от традиционния начин на варене?

Чесън

Друг продукт, който губи своите качества след загряване в микровълнова фурна. Противораковите му свойства също биват убити!

CD-диск

Направете си експеримент какво странно нещо ще се случи, ако поставите CD-диск в микровълновата фурна. Само не повтаряйте!

Замразени храни

Размразяването на плодове в микровълновата може да доведе до трансформация на полезните вещества глюкозид и галактозид, които след нагряване стават канцерогени.

И ако трябва да размразите месото, по-добре е да го извадите по-рано или да се поставите под струя студена течаща вода. Факт е, че в микровълновата месото губи половината от съдържащия се в него витамин В12.

Протеинови продукти

Ограничете използването на микровълновата печка за приготвянето на протеиновите продукти. В традиционните фурни структурата на белтъка не се унищожава толкова бързо…

Вижте още: 12 начина да почистите целия си дом със сол!

Някои вида посуда

Бъдете изключително внимателни с посудата от следния материал: керамика, метал, алуминий, стъкло, порцелан, обикновено стъкло. В допълнение, пластмасовите съдове добавят към храната определена доза канцерогени. Най-добре използвайте в кухненската печка изработени съдове от огнеупорно или топлоустойчиво закалено стъкло.

Както можете да видите, знаейки, тънкостите за основната употреба на микровълновата, ще получите по-малко щети от “изобретението на века”!

Може би вашите приятели използват микровълнова фурна всеки ден, затова е полезно да им споделите тези факти.

loading...