НАЧАЛО ЗДРАВЕ Болки в ставите и как да се избавим от тях с чудотворна...

Болки в ставите и как да се избавим от тях с чудотворна тинктура!

0
Болки в ставите и как да се избавим от тях с чудотворна тинктура!2
Болки в ставите и как да се избавим от тях с чудотворна тинктура!2

Ставите и ставните капсули свързват костите в човешкото тяло. За да сме енергични и жизнени във всяка възраст, трябва да имаме здрави стави.

Кестените растат на всяка крачка, а техните лечебни плодове са известни на широк кръг от хора. Кестенът е не само отличен материал за детски занимания, но и безценно лечебно средство за възрастни. Народната медицина е пълна с рецепти на базата на лечебните свойства на конския кестен и ревматологията – не е изключение.

Ние ще споделим с вас рецепта за лечебна тинктура за ставите от този скъпоценен плод, който буквално се търкаля в краката ни.

Лечение на ставите с помощта на домашни средства

Използването на конски кестен в лечението на заболявания на ставите е популярно не само сред феновете на народната медицина, но и много видни експерти на традиционната медицина отдавна са оценили всички предимства на това вълшебно растение.

Органичните вещества в състава на кестена укрепват съдовете, снижават пропускливостта на съдовите стени и предотвратяват появата на отоци и възпалителни процеси.

Има много начини за приготвяне на лечебна тинктура от конски кестен. Изберете една от тези, които ви предлагаме и се заемете с изпълнението й!

1. Водна тинктура

Залейте 3 броя раздробени плодове от кестен с 1 чаша вряла вода и оставете да престои 3 часа. Готовата настойка я прецедете и приемайте по 2 супени лъжици 3 пъти на ден преди хранене. За приготвяне на лечебната тинктура не е нужно да чакате да дойде есента! През пролетта, по време на цъфтежа на кестените, съберете цвят и запарете 1 супена лъжица цвят от кестен с 1 чаша вряла вода.

Болки в ставите и как да се избавим от тях с чудотворна тинктура!

2. Спиртна тинктура

За приготвянето на такава тинктура ще са ви нужни кафяви кори от плодове на кестен. Залейте 50 грама смелени кори от кестен с 200 грама спирт. Настойват се в продължение на 14 дни. Готовата тинктура се прецежда и се консумират по 15 капки 3 пъти дневно преди хранене. Вие ще видите, че за резултата няма да ви се налага да чакате дълго!

Вижте ощеС това природно средство ще отслабнете само за 2 седмици!

3. Кестенов квас

Такава лечебна напитка се получава чрез процес на ферментация. Вземете 30 смачкани плодове от кестен, 3 литра вряща вода, 1 чаша захар и 1 чаша млечна суроватка. Поставете всички съставки в голям затворен съд и оставете в продължение на 2 седмици. Лечебният кестенов квас скоро ще бъде готов!

Болки в ставите и как да се избавим от тях с чудотворна тинктура!

Не забравяйте, че всеки метод за домашно лечение може да се използва само след препоръка на лекуващия лекар!

Съхранявайте тези ефективни рецепти и бъдете здрави!

loading...