НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Домакиня сложила кайма в пакет и я разточила. Разберете защо!

Домакиня сложила кайма в пакет и я разточила. Разберете защо!

2298
0
Домакиня сложила кайма в пакет и я разточила. Разберете защо!

Купената кайма е добре да се замразява на порции. Този невероятен трик ще ви накара да гледате по различен начин на традиционното съхранение на продуктите. Всичко, от което имате нужда са няколко торби с цип. Просто гениален трик. Сама не бих се досетила за това!

Каймата е бързо развалящ се продукт и затова веднага след нейното добиване е необходимо да се замрази. Замразяването се прави с цел да се спре или забави развитието на бактерии в нея. Счита се, че колкото по-бързо пристъпим към процеса на замразяване на каймата, толкова по-малко тя се уврежда. Според някои източници закупената кайма трябва да престои на хладно за кратка време преди да се постави във фризера. Каймата макар и замразена във фризера, има определен срок на съхранение и не може да престоява в замразено състояние безкрайно. Ако не се спази определеният срок на съхранение, каймата ще загуби своите хранителни и вкусови качества.

Известно е, че месото което многократно сме замразявали и размразявали, губи полезните си свойства и вкусовите си качества. Много често това се случва с каймата, тъй като когато е замразена отделянето на парче, необходимо ни за определено ястие, е почти невъзможно. Първоначално трябва да размразим цялата кайма, а оставащата част просто отново да поставим във фризера.

Как правилно да съхраняваме кайма

Необходими продукти:

. Готова кайма (без лук)
. Пакет или плик – за предпочитане висококачествен с цип лента
. Точилка
. Пръчица за суши

Вижте ощеСвежи кулинарни хитрости, които най-вероятно не сте чували!

Начин на приготвяне:

В пакета поставете каймата, като запълните около половината пространство. С помощта на точилката внимателно преминете върху пакета, образувайки един равномерен пласт.

Домакиня сложила кайма в пакет и я разточила. Разберете защо!

С пръчката за суши или някакво друго подобно приспособление (например, плоска пръчка за скара или тъпата страна на ножа) притиснете малко надолу каймата, формирайки мрежа от отделни порции.

Домакиня сложила кайма в пакет и я разточила. Разберете защо!

След замразяване тези порции ще могат лесно да се откъсват.

Край на проблемите със съхраняването на каймата! Но това далеч не е единственият продукт, който може лесно да бъде използван в замразен вид и правилно съхраняван.

Домакиня сложила кайма в пакет и я разточила. Разберете защо!

Хареса ли ви този трик? Споделете тези полезни съвети с приятелите и близките си!

loading...