НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Плодовите мушици и комарите вече няма да ви притесняват!

Плодовите мушици и комарите вече няма да ви притесняват!

0
Плодовите мушици и комарите вече няма да ви притесняват!
Плодовите мушици и комарите вече няма да ви притесняват!

Плодовите мушици и комарите, като че ли са в състояние да развалят всеки празник, особено в най-приятните летни вечери. Плодовите мушици обикновено се роят около плодовете и зеленчуците, а комарите – около стайните растения и влажната повърхност.

Като се има предвид скоростта, с която те се размножават, тези същества са в състояние да създадат много проблеми, особено в една извънградска къща.

За щастие, има прост, ефективен и бърз начин да решите този проблем. Всичко е абсолютно безопасно.

Повечето от тези решения включват използването на предмети, които са в килера или в чекмеджетата под мивката!

В допълнение, трябва да създадете капан от хартиена фуния – сгънат лист хартия във формата на конус, който е поставен в стъклен буркан. Върхът трябва да е с диаметър не по-малко от 2 см.

Завинаги кажете сбогом на плодовите мушици и комарите - този прост трик може да разреши всички проблеми!

Червено вино

Подобно на хората, плодовите мушици и комари обичат червеното вино или поне неговата миризма. Смесете 1/2 чаша червено вино 1 и 1/2 чаши вода и изсипете всичко в капана!

Ябълков оцет

Това е може би е едно от най-често срещаните средства, тъй като ябълковият оцет е евтин продукт, който се продава във всеки супермаркет. Вземете ½ чаша ябълков оцет и добавете няколко капки течен сапун.

Презряла/гнила храна

Друг лесен начин да направите капан, е като използвате елементи, които привличат вредителите. Използвайте презрели плодове: това работи доста ефективно.

Мляко, черен пипер и захар

Ако имате млечни продукти, които няма да използвате повече за храна, ги изсипете в капана. Загрейте 2 чаши мляко, добавете 8 супени лъжици захар и 4 супени лъжици смлян черен пипер. Варете сместа 10 минути.

Лимонов ароматизатор

В допълнение към създаването на капани, можете също да напръскате различните краища на стаята със специален спрей. Разбъркайте 2 чаша топла вода и 10-15 капки етерично масло от лимон в чиста бутилка тип спрей.

Вижте още: Неудобни тесни обувки? Този трик ще ви спаси от болката!

Възможно е също така да смесите 4 чаши вода и 2 супени лъжици течен сапун с аромат на лимон.

Имайте предвид, че поради краткия жизнен цикъл на тези насекоми, е необходимо да повторите процедурата след няколко седмици! И е необходимо да започнете този процес възможно най-скоро!

Не забравяйте да споделите статията с приятелите си!

loading...