НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как да почистите кухненските кърпи с помощта на микровълната?

Как да почистите кухненските кърпи с помощта на микровълната?

0
Как да почистите кухненските кърпи с помощта на микровълната фурна Петната изчезват за 1 минута и половина!
Как да почистите кухненските кърпи с помощта на микровълната фурна Петната изчезват за 1 минута и половина!

След като извадих от перална машина последната партида пране, се оказа, че по кухненските кърпи са останали упорити петна, произходът на които е труден за припомняне.

Веднага възникна идеята, дадена от майка ми, да започна досадната процедура по възстановяване на любимите ми кърпи. Ето ме в двадесет и първи век на двора да изварявам кърпите на плоча…

С тези мисли и препълненото пране, отидох в кухнята и веднага след като видях микровълновата фурна, си спомних за един метод за отстраняване на петна от тъкани, които могат да се мият с вода при висока температура.

Как да изчезнат петната върху кухненските кърпи?

Така че, съберете всички кърпи, вземете сапун за премахване на петна (възможно най-евтиния) и обикновена найлонова торбичка.

Накиснете кърпата, изцедете я добре и я натрийте със сапун. Поставете кърпата в найлоновата торбичка, без да я затваряте и я изпратете в микровълновата фурна.

Изберете средна мощност и задайте на таймера 1 минута и половина. Вземете кърпата с помощта на щипки (Внимавайте, защото е наистина гореща!).

Вижте още: Улеснете работата си в кухнята с помощта на тези 12 тайни!

Изплакнете кърпата в чиста вода – готово. Петната са изчезнали!

Сега можете да се насладите на чисти кърпи и да пиете чай в кухнята с парче чийзкейк, след като сте спестили време, което да отделите на любимите си хора.

loading...