НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Направете си висяща градина с помощта на улуци!

Направете си висяща градина с помощта на улуци!

0

Вие ще започнете да научавате все повече и повече идеи за вашата градина, които са подходящи за ограничени места, тъй като много хора нямат време или пространство, за да се грижат за по-големи площи. Но това не е причина да се откажете от идеята за създаването на участъци със свежа трева или цветя. Ако имате воля, има и начин. Решението? Направете си висяща градина с помощта на улуци!

Ще ви са необходими:

Улук

6 крайни части, които са подходящи за улука

спрей с боя

6 къси тънки дебели пръчки или много дебела тел

тел

2 скоби

2 куки

подходящ проводник

почва

растения

Ето какво е нужно да направите:

Разрежете улука на три равни части и прикрепете шесте капачета в краищата.

Използвайте дрелка, за да направите отвори равномерно на дъното на всеки улук. Могат да бъдат малко по-големи от тези, показани на снимката по-долу. Те ще служат като дренажни отвори за растенията. Двата външни отвора трябва да бъдат на едно и също разстояние от единия до другия край на улука, за да са балансирани. Телта ще минава през тези два отвора в предстоящата стъпка.

Улуците могат да бъдат оцветени със спрей, за да се получи индивидуален облик. Металните цветове, особено медния, ще изглежда особено стилно.

След като видите тези снимки, вие ще се втурнете към най-близкия строителен магазин за да си купите улуци. Аз никога не бих се сетила.

След това дебелата тел се огъва с клещи, така че да се навие около улука.

Отрежете телта на две равни части и помислете за това къде ще бъде висящата градина. Направете, както е показоно на снимката, като в единия край на всяко парче тел закрепите кабел.

Поставете куката там, където сте решили да виси вашата градина.

След това прекарайте кабела през отворите, които са най-близо до ръба на улука.

Вашата висяща градина трябва да изглежда така. Можете пробно да е закачите, за да разберете дали градината е балансирана и да я коригирате, ако е необходимо.

Вижте още: 25 сладкиши: В живота си не съм виждала по-красиви идеи!

Остана да напълните с пръст и да засадите растенията. Вашата градина – шедьовър е вече готова.

Направете този проект сами! Цветът на улуците може да е като на снимката или в зависимост от вашия избор. Съвет: Ако намалите разстоянието между улуците, можете да ги използвате отлично като стена, много по-привлекателна в сравнение с другите опции!

Можете дори да използвате стари улуци за този проект. Просто се уверете, че те не са много ръждясали. Използвайте въображението си и добавете нещо ново в градината!

loading...