НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Газовете, които изпускате разкриват много за вашето здраве!

Газовете, които изпускате разкриват много за вашето здраве!

7677
0
Газовете, които изпускате разкриват много за вашето здраве!
Газовете, които изпускате разкриват много за вашето здраве!

Въпреки че газовете обикновено са причина за притеснение, те представляват просто излишъци натрупани в стомаха. Изпускането на газове е нормален процес, който обикновено се случва около 20 пъти дневно.

Има два вида комични ситуации, които могат да изложат на провал – едната е когато мъжете се свиват от болка при удар в чатала, а другата – когато пърднат. Първата причинява физическа болка на жертвата, а втората също причинява болка, ако вие стоите наблизо, но разбира се, ако той не е успял да овладее изкуството на тихото и бавно освобождаване на газ.

В действителност, изпускането на газове (метеоризмът), може да каже много за вашето здраве.

Нека узнаем това!

На първо място, какво предсавлява изпускането на газове?

Газовете, които изпускате разкриват много за вашето здраве!

Според направените изследвания, изпусканите газове са съединения, съдържащи 59% азот, 21% водород, 9% въглероден диоксид, 7% метан и 4% кислород, които се образуват по редица причини, вариращи от вдишания въздух до химични реакции в червата.

Този газ, така или иначе, трябва да излезе навън и вашето дебело черво доста бързо се съгласява с това действие. В действителност, не трябва да се срамуваме от изпускането на газове, тъй като те свидетелстват за това, че организмът ни функционира правилно.

Но не всички изпускания на газ, имат еднакъв характер. Трябва да сте забелязали, че газовете са от различни видове: силни, тихи, с различни миризми или нямат мирис.

Газове без мирис

Вие може да се засмеете, когато случайно сте изпуснали газ, но никой не е разбрал. Днес е вашият щастлив ден. Статистиката показва, че ако вашият газ е без мирис, то той съдържа само въздух, т.е. той по-скоро прилича на оригване.

Миризливи газове

Миризливите газове могат да поставят всеки в неудобна ситуация. По принцип миризмата е от това, което ядете. Някои хора се преструват, че миризмата не е от тях, но все пак много лесно е да се разпознае в тълпата,този който е направил това. Често такава миризма се получава след ядене на броколи, карфиол, червено месо.

“Отвори прозореца, Джери …”

“Аз ще умра, това е краят на света”

Изпусканите от вас газове може да миришат толкова зле, че дори и кучето ви да не иска да седне до вас.

Вижте ощеКак да разберете какво хората мислят за вас наистина?

Изключително острата миризма на газовете може да бъде показател за заболяване. Това може се дължи на високо ниво на лактозата. В други случаи, може да е синдром на раздразнените черва или гастроентерит.

Често изпускане на газове

От често изпускане на газове обикновено страдат тези, които ядат вегетарианска храна. В този случай, това не е причина за безпокойство. Няма заплаха за вашето здраве, но би било добре да посетите вашия лекар. Може да имате алергия в начален стадий на развитие. Миризмата на газовете може да ви помогне.

Вие навярно не сте се замисляли за това, какво може да се случи, ако вдишате този въздух.

Според изследване, направено от университета в Ексетър, вдишването на малки количества газ, може да ви предпази от рак. Това се дължи на сероводорода, съдържащ се в газовете.

Сега вече знаете всичко!

loading...