НАЧАЛО ЗДРАВЕ Тахикардия – как да се предотврати за по-малко от 1 минута!

Тахикардия – как да се предотврати за по-малко от 1 минута!

0
Тахикардия - как да се предотврати за по-малко от 1 минута!
Тахикардия - как да се предотврати за по-малко от 1 минута!

Тахикардия (от др. гръцки ταχύς-бърз и καρδία-сърце ) се нарича увеличения ритъм на свиване на сърцето – над 90-100 удара в минута. В днешното забързано ежедневие, изпълнено с препирни и главоболия на всяка крачка, не минава и ден без да се ядосаме. Сърцебиенето – тахикардия е само една от многото последици на напрегнатия начин живот, който сме принудени да живеем.

Много от нас познават това усещане, когато сърцето в гърдите започва да работи някак по-трудно от обичайното. Предлагаме ви два прости, но ефективни метода, които могат да ви помогнат при учестено сърцебиене.

При рязко падане на температурата на човешкото тяло, сърцето започва да бие забавено. По този начин нервната система настройва организма към нововъзникналите условия.

Сърцето на човек реагира най-бързо, когато се охлади лицето, защото то е по-близо до него от останалите части на тялото.

Първи начин:

В дълбок съд се поставя студена вода. Колкото е по-студена водата, това е по-добре, така че ако имате около вас и лед, добавете и него в съда.

Задръжте дъха си, а ако трябва с пръстите защипете носа и изведнъж потопете лицето си в студената вода за няколко секунди.

Тахикардия - как да се предотврати за по-малко от 1 минута!

Ако не разполагате с подходящ съд, напълнете вода в дланите си и пъхнете лицето си в тях. Също така, можете да масажирате малко кожата с кубчета лед, особено около слепоочията.

Тахикардия - как да се предотврати за по-малко от 1 минута!

Втори начин:

С тази процедура ще въздействаме на нерва, който регулира контракциите на сърцето. Техниката е следната:

Тахикардия - как да се предотврати за по-малко от 1 минута!

Поемете дълбоко въздух и напрегнете коремните си мускули. С палеца и показалеца затворете носа, устата и очите си.

Опитайте така със затворена уста да направите издишване, докато продължавате да напрягате коремните мускули.

Вижте ощеЕзик – огледалото на човешкото тяло. Научете повече!

Нито една от тези процедури, не бива да прилагате, ако сърцебиенето е съпроводено със силна болка в гърдите и усещане за недостиг на въздух. В такива ситуации, най-добре е веднага да извикате “Бърза помощ”!

Преди да започнете да използвате народни средства за лечение, консултирайте се с вашия семеен лекар!

loading...