НАЧАЛО ЗДРАВЕ Погрижете се за краката си и премахнете мазолите!

Погрижете се за краката си и премахнете мазолите!

0
Погрижете се за краката си и премахнете мазолите!
Погрижете се за краката си и премахнете мазолите!

Правилната грижа за краката изисква много повече от обикновеното миене и оформяне на ноктите. Важно е също така да премахвате мазолите. Следните прости трикове ще поддържат краката ви във форма:

1) Хляб и ябълков оцет.

Това звучи малко странно, но работи добре срещу мазоли. Вземете парче хляб и го накиснете в ябълков оцет. Увийте хляба около крака си, като използвате компрес. Носете памучни чорапи, за да позволите на оцета да работи през цялата нощ. Той ще омекоти кожата, което ще улесни премахването на мазола на следващата сутрин, дори може да изчезне от само себе си, без никакво лечение.

2) Ябълков оцет и рициново масло.

Налейте чаша ябълков оцет в леген, пълен с топла сапунена вода. Накиснете краката си, докато не забележите, че мазолът омеква, а след това го изтъркайте с пемза. Също така можете да опитате втриването на рициново масло на чувствителни места. Ако правите това всеки ден в продължение на 10 дни, краката ви ще станат гладки.

3) Витамин А или Е

Витаминозните таблетки не са само за вашите вътрешни органи. Внимателно направете паста от няколко таблетки и я приложете върху мазола преди лягане. Носете памучни чорапи и повтаряйте процеса, докато мазолът не изчезне напълно.

4) Лимонова кора

Преди лягане, вземете парче лимон и го поставете в чорапа си. Натиснете лимона върху мазола и го увийте с нещо, за да се държи на място. Носете памучни чорапи и оставете лимона да работи през цялата нощ. Повтаряйте всяка вечер, докато мазолът не изчезне.

5) Лук и бял оцет

Оставете парче лук да се напоява в бял оцет за един ден. След това сложете лука върху мазола и обуйте памучни чорапи. Правете това всеки ден, докато мазолът не изчезне.

6) Рициново масло

Този метод може да се използва през деня или нощта и работи при малки мехури, които не са лесни за увиване. Вземете малко парче хартия и изрежете дупка с размерите на мазола. Поставете хартията около мазола и добавете няколко капки рициново масло. Покрийте с марля. Повтаряйте, докато мазолът не изчезне.

Вижте още: Случаите, в които тялото ви се моли за спешна помощ

7) Аспирин

Стрийте пет таблетки аспирин и ги смесете в чаша пълна с равни части вода и ябълков оцет. Втрийте пастата в мазола и го покрийте. Оставете да престои 10 минути, преди да изплакнете и отстранете излишната кожа с пемза.

8) Английска сол

Този метод отнема малко повече време, но работи. Направете си вана за крака с топла вода и шепа английска сол. Накиснете ги за 10 минути, преди внимателно да ги избършете с пемза. Повтаряйте толкова често, колкото е необходимо, докато краката ви станат хубави и гладки.

loading...