НАЧАЛО ЗДРАВЕ Динята и нейните забележителни ползи за тялото ви!

Динята и нейните забележителни ползи за тялото ви!

0
Динята и нейните забележителни ползи за тялото ви!
Динята и нейните забележителни ползи за тялото ви!

В състава на динята влизат около 92% вода. В допълнение, около 6% е захар, така че плодът е много сладък и освежаващ.

Има много различни видове диня. Някои видове имат зелена кора от външната страна и червено-розова сърцевина с черни семена. Като част от семейството на царевицата, динята е братовчед на пъпешите и тиквите. Този вид плод обикновено има продълговата или кръгла форма.

Динята се класифицира като прочистващо и алкализиращо средство, което има много преимущества. Тя ефективно отстранява чревните бактерии и предпазва организма от всички токсични отпадъци.

Тук са събрани най-забележителните ползи на динята за тялото ви:

1) Лекува астма

Преобладаващите антиоксиданти, които се съдържат в динята, намаляват токсичните вещества в организма, което води до намаляване на астматичните пристъпи.

2) Противовъзпалително средство

Голяма част от научните изследвания са установили, че динята съдържа два пъти повече ликопен от доматите. Ликопенът е мощно съединение, което транспортира антиоксидантите, които, както е известно са противовъзпалителни, и помага за предотвратяването на възпаленията, които обикновено водят до рак.

3) Помага при проблеми на жлъчния мехур

Консумацията на сок от диня може да ви помогне да се отървете от камъните в бъбреците. Той работи като естествено и очистващо средство благодарение на диуретичния си ефект, който е полезен за здравето на бъбреците и жлъчния мехур.

4) Укрепва костите и предотвратява артрит

Този плод е наситен с бета-каротин и витамин С, които помагат за намаляване на възпалението и лекуват някои заболявания като остеоартрит или ревматоиден артрит.

5) Алкализира организма

Дините имат способността да неутрализират силните хранителни вещества в тялото. Ключът към ефективната борба с болестите е да създадете алкална среда в тялото си.

6) Лекува запек

Пиенето на голяма чаша сок от диня облекчава запека. Той е изключително ефективен при премахването на отпадъците.

7) Подобряване на зрението

Дините са богати на бета-каротин. Това хранително вещество предпазва очите от свързаните с възрастта дегенерация на макулата и нощна слепота.

Вижте още: Сода и мед: Унищожават дори и най-сериозните заболявания!

8) Намалява риска от сърдечен удар

Динята е пълна с антиоксиданти, ликопен и други важни витамини, които играят важна роля в намаляването на риска от получаването на инфаркт и инсулт.

9) Подобрява здравето на кожата и намалява дефектите

Използвайте парче диня върху част от лицето си. Оставете го за няколко минути и изплакнете с топла вода.

loading...