НАЧАЛО ЗДРАВЕ Сокът от зеле лекува над 100 заболявания! Ето кои са те!

Сокът от зеле лекува над 100 заболявания! Ето кои са те!

0
Сокът от зеле лекува над 100 заболявания! Ето кои са те!
Сокът от зеле лекува над 100 заболявания! Ето кои са те!

Зеле – уникален зеленчук, притежаващ много ползи за здравето, особено когато е под формата на сок!

Между здравословната храна и природните средства съществува силна връзка. Противно на общоприетото схващане, лечението не винаги е скъпо или недостъпно. В действителност, много често лекарството е евтино, лесно и достъпно.

Зелето има надежден хранителен профил! То съдържа голямо количество диетични фибри, антиоксиданти, витамини В6 и К и минерали, действа като антисептик и включва съединения, които стимулират детоксикацията и ензимите на храносмилателната система.

Установено е, че сулфорофанът (едно от тези съединения) има противоракови свойства и според много проучвания, кръстоцветните зеленчуци, включително зелето, са сред най-добрите продукти, когато става въпрос за борбата с рак на дебелото черво.

Доказано е, че зелето лекува махмурлук, артрит, възпаление, анемия, язви на стомаха, хронична кашлица, запек и стимулира здравето на черния дроб, на гърдите, на яйчниците и на белия дроб.

Ползи за здравето

  • Поради съдържанието на сяра то бори инфекциите при рани.
  • Както вече казвахме, зелето съдържа много противоракови съединения, които индуцират апоптозата, в това число синигрин, сулфорафан и лупеол.
  • То притежава силни противовъзпалителни свойства, които го правят способно да редуцира възпалението, треската, алергиите, болката в ставите и кожните заболявания.
  • Предпазва от дегенерация на макулата, забавя образуването на катаракта и подобрява здравето на очите.
  • Зелето е питателно, пълно и богато на фибри, което го прави идеалният продукт. То предпазва костите от разграждане и появата на болести като остеопороза.
  • Намалява кръвното налягане.

Рецепта за сок от зеле

Ще ви трябват:

1 брой зеле среден размер

малко ябълков оцет

топла вода

нож

сокоизстисквачка

Инструкции:

Накиснете зелето в топла вода и малко количество ябълков оцет. След това отстранете кочана с нож и нарежете зелето наполовина.

Поставете половината от зелето в сокоизстисквачка и го смелете на висока скорост. Оставете другата половина на страна, така че да можете да я използвате по-късно.

Вижте още: Стафидите могат да преборят някои сериозни болести!

Употреба:

Въпреки, че няма ограничения в консумацията на зелев сок, е най-добре да го пиете веднъж на ден. Можете да разделите зелето наполовина и да изпиете едната част на сутринта, а другата – през нощта.

Забележка. Прекомерната консумация на сок от зеле може да доведе до подуване на корема.

loading...