НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Любимите ви очила ще бъдат спасени от драскотини с тези трикове!

Любимите ви очила ще бъдат спасени от драскотини с тези трикове!

0
Любимите ви очила ще бъдат спасени от драскотини с тези трикове!
Любимите ви очила ще бъдат спасени от драскотини с тези трикове!

Защита от слънцето – задача от първостепенно значение по време на горещата лятна ваканция. Специалните слънцезащитни очила се предлагат в изобилие. Но наистина добрите очила са скъпи, особено ако се вземат предвид индивидуалните характеристики и особености на зрението.

След като купите новия си чифт очила, следете за тяхното състояние и ги използвайте много внимателно. За съжаление, в процеса на експлоатация задължително се появяват нежелани ожулвания и драскотини, които доставят значителен дискомфорт. Особено, ако драскотините са разположени върху самите стъкла.

Вашата задача е да се отървете от тези драскотини и да го направите възможно най-бързо. Днес, ви предлагаме избор от удобни и евтини начини за премахване на драскотините по стъклата, както на слънцезащитните очила, така и на обикновените.

Как да премахнете драскотините от очилата си?

1) Полиране със сребро или мед

Използвайте само полиране, което подхожда на цвета на очилата. Нанесете приготвената смес върху проблемния участък с помощта на памучен тампон или просто с парче памук. Внимателно, без натиск, избършете повърхността на стъклата.

2) Вода и сода

Пригответе паста от вода и сода, която по консистенция трябва да наподобява плътен крем. Получената паста приложете с мека кърпа и оставете за 15 секунди. Старателно отмийте содата с вода. Полирането не само ще върне очилата в оригиналния им вид, но също така ще ги дезинфекцира.

3) Паста за зъби

Нанесете пастата за зъби върху повърхността, която се нуждае от ремонт, и я втрийте за 10 секунди. Направете кратка пауза, а след това повторете процедурата отново, докато драскотината  изчезне.

4) Автомобилен восък

Ефективността на този инструмент никога не е за подценяване. Автомобилният восък трябва да се справи с подобни наранявания. Използвайте го по същия начин, както пастата за зъби. Полирайте повредената повърхност, докато драскотините изчезнат.

5) Прах за избелване на зъби

Достатъчно рисковано, но много ефективно средство. Смесете праха за зъби с малко количество вода и нанесете върху стъклата. Изчакайте, докато течната маса изсъхне. Оберете изсъхналата смес. Направете това много внимателно, така че да не нараните допълнително повърхността!

Вижте още: 10 скрити възможности на пастата за зъби. Незаменими са!

Съвет:

С помощта на тези трикове можете да премахнете малките и плитки драскотини от очилата си. Нашият съвет към вас е да използвате любимите вещи правилно и да се грижите за тях.

Всички изброени по-горе методи са подходящи, както за обикновени очила, така и за очила с диоптър.

loading...