НАЧАЛО ЗДРАВЕ Дъвчете сушен карамфил! Има невероятни свойства!

Дъвчете сушен карамфил! Има невероятни свойства!

106437
0
Дъвчете сушен карамфил! Има невероятни свойства!
Дъвчете сушен карамфил! Има невероятни свойства!

Лечебните свойства на сушения карамфил са широко използвани в китайската медицина. Тази ароматна подправка е в състояние да лекува много болести, благодарение на уникалния си състав. Карамфилът съдържа провитамин А (бета-каротин), витамин В група, витамини С, Е, омега-3 мастни киселини, етерични масла, както и различни минерали.

Съставът на подправката е наистина впечатляващ, всички вещества работят! Благодарение на съветите на един разумен лекар успях да се отърва от хроничната ангина: Той настоятелно ми препоръча всеки ден да дъвча сух карамфил. И се случи чудо: ужасният фарингит в гърлото, който стана вече хроничен, най-накрая отстъпи!

Сушеният карамфил има много други супер качества. Научавайки повече за всичките му качества, вие със сигурност ще си купите няколко пакета с подправки, които са изненадващо евтини! Цената е смешна в сравнение с цената на много други лекарства, които не се справят с проблемите перфектно.

Свойства на карамфила

Как и кога се използва сушен карамфил?

1) За изчистване от паразити

Да се избавите от глистите е много просто. Сдъвчете няколко сушени карамфилови пъпки 30 минути преди хранене! Това трябва да се прави 2 пъти на ден и е силна превантивна мярка, ако нямате глисти. Ако имате, то тялото ви ще бъде напълно свободно от паразити след няколко дни.

В една сушена карамфилова пъпка има 20% етерично масло, което съдържа следните ароматни вещества: евгенол, кариофилен и иланг. Също така карамфилът съдържа голямо количество дъбилни вещества.

Благодарение на наситения си състав, карамфилът е ефективен: от него се боят не само глистите, но и други патогени и микроорганизми, като например златисти стафилококи, дифтерия бацил и дори туберкулозния бацил.

Задължително дъвчете сушен карамфил! Специално отидох при лекаря, за да му благодаря!

2) За орално лечение

Можете смело да замените дъвката със сушени карамфилови пъпки! Ако ви стане навик да дъвчете сухата подправка всеки ден, можете да забравите за стоматит, пародонтоза, възпаление на венците.

Етеричните масла, които са в карамфила, ще премахнат лошия дъх и няма да позволят да се появи отново. Този естествен продукт е много по-ефективен в сравнение с конвенционалните средства за изплакване на устата! А цената на сухата подправка е стотинки.

Ако забележите първите признаци на ангина или възпаление в гърлото, сдъвчете няколко малки парченца карамфил. Гърлото незабавно ще престане да ви боли и болестта ще бъде спряна! Това е методът, който винаги помага.

3) За подобряване на храносмилането

Карамфилът укрепва храносмилателния процес и организира работата на стомашно-чревния тракт. Затова е необходимо да дъвчете 2 карамфилови пъпки с 1 чаена лъжица мед в продължение на 15 минути преди хранене.

Пазете се, има противопоказания! При язва на стомаха и язва на дванадесетопръстника, както и при високо кръвно налягане, не можете да използвате този метод. Във всички останали случаи е препоръчително. Стимулирането на храносмилателния процес и нормализирането на обмяната на веществата, ще ви помогне да отслабнете по-бързо.

Също така с карамфил се лекуват колит, метеоризъм, гастрит, ниска киселинност.

4) За профилактика срещу рак

Като част от състава на карамфила е веществото евгенол, което забавя растежа на раковите клетки и предотвратява появата на нови. Има научни изследвания по тази тема. В семействата, където има лоша наследственост, и където хора са страдали от рак, такава профилактика е много подходяща: подправката ще помогне за подобряване на цялостното здраве и предотвратяване на сериозно заболяване.

5) За повишаване на кръвното налягане

Ако имате ниско кръвно налягане, опитайте се да използвате карамфил! Трябва само да сдъвчете няколко малки сухи пъпки, и ефектът ще е по-добър дори и от кафе. Това ще отнеме главоболието, придружаващо ниското налягане, ще премахне отпадналостта и виенето на свят.

Хората с нормално кръвно налягане понякога е нужно да заместят кафето с карамфил. Не само перфектно освежава, но и стимулира защитните сили на организма!

Полезните свойства на карамфила са впечатляващи! Майка ми намери друга удивителна черта на сушените пъпки – успокояваща. Безсънието спря да я тормози. Работата е там, че ароматната подправка съдържа комплекс от витамини от група В, които са толкова необходими за нормалното функциониране на нервната система.

Вижте още: Как да излекувате коляното си? Проста, но супер ефективна рецепта!

И още нещо:

За да определите качеството на карамфила, хвърлете го във вода със сила. Сухите пъпки трябва да потънат или да изплуват вертикално нагоре със съцветието.

Ако карамфила плава хоризонтално, то той вече не притежава лечебни свойства, за съжаление. Това е знак, че етеричното масло напълно е изчезнало.

Все още има много мистерии около карамфила: Оказва се, че настойка от греяно вино и сушен карамфил ще ви помогне да се предпазите от проблеми със сърцето. Споделете статията с приятелите си.

loading...