НАЧАЛО ЗДРАВЕ Инсултът е предвидим! 5 признака, които трябва да знаете!

Инсултът е предвидим! 5 признака, които трябва да знаете!

4186
0
Инсултът е предвидим! 5 признака, които трябва да знаете!
Инсултът е предвидим! 5 признака, които трябва да знаете!

Ако си мислите, че инсултът не може да се прогнозира, вие грешите. Прочетете и научете признаците и симптомите, които се забелязват във времето, спасете живот и поддържайте здравето си.

Инсултът възниква, когато притока на кръв към мозъка спира напълно и мозъчните клетки започват да умират. Подобен удар може да се случи не само при възрастните хора!

Високото кръвно налягане, високият холестерол и тютюнопушенето са някои от факторите, които влияят на риска от инсулт.

Тук сме подбрали 5 предупредителни признака за приближаващ удар, независимо дали вярвате в това или не.

1) Слабост в ръцете.

Хората, които страдат от инсулт, могат да почувстват внезапна слабост или изтръпване на цялото тяло. Но често изтръпването е концентрирано само от  едната страна. Препоръчително е засегнатото лице да вдигне ръката си над главата. Можете ли да го направите?

2) Силно главоболие.

Внезапното и тежко главоболие може да бъде симптом за инсулт. Особено, когато се комбинира с други признаци. Жертвата може дори да посочи, че такова главоболие е необичайно за нея. Ако имате някакви съмнения, потърсете медицинска помощ.

3) Неясен говор.

Внезапната неясна реч може да е друг показател за инсулт. В допълнение, влиянието посочва нехарактерна неспособност да се разбирате с другите хора или дори да формулирате мислите си.

4) Нарушение в ясното мислене.

Хората, които страдат от инсулт, започват да говорят сложно и проявяват склонност към ограничаване на собствените си думи. Препоръчително е да се опитате да повторите това, което казвате. Трябва да се уверите, че можете да намерите думи, за да говорите.

Вижте още: Чесънът е невероятен лек! Убива повече от 12 вида бактерии!

5) Проблеми с координацията.

Според Medicine.Net, човек по време на припадък може да има проблеми с баланса и координацията. Трябва да се поиска от лицето, да докосне с пръст носа си или да върви по права линия.

Погрижете се за себе си и споделете тази полезна информация с всичките си приятели!

loading...