НАЧАЛО ЗДРАВЕ Спрете да хвърляте семките на динята и ги изяжте веднага!

Спрете да хвърляте семките на динята и ги изяжте веднага!

2145
1
Спрете да хвърляте семките на динята и ги изяжте веднага!
Спрете да хвърляте семките на динята и ги изяжте веднага!

Динята е най-сочният плод, с който може да избегнете прекалено топлото време! Но този сочен продукт има само един недостатък – досадните семки! Като дете, ни казваха, че са вредни, и ако ги ядем, вътре в нас ще порасне диня.

Това със сигурност е забавно, но този ужасен проблем може да ви безпокои! Ако те са чисти и сухи, семките ще бъдат доста питателен хранителен продукт. Ще отнеме време на организма да ги усвои, но въглехидратите в семките ще ви донесат допълнителна енергия, която може да ви държи през целия ден.

30 грама семки от диня съдържат 10 грама протеин – повече от едно яйце. Те също така съдържат големи количества витамини и полезни мазнини.

Вижте още: Бялата черница притежава невероятни ползи за здравето!

Знаем, че е трудно да ги отделите от плода и че е скучно занимание, но имаме добри новини – семките от диня се продават в магазините от доста време.

Покълналите семена са различни от семената в малките дини. Вкусът им е по-скоро като на вкуса на слънчогледовите семки и хранителните вещества не отстъпват по нищо от тях. 

Не забравяйте да споделите статията с приятелите и близките си! Вероятно те също биха искали да узнаят ползите от яденето на динените семки!

loading...