НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Тези природни съставки ще ви помогнат в прането!

Тези природни съставки ще ви помогнат в прането!

1
Тези природни съставки ще ви помогнат в прането!
Тези природни съставки ще ви помогнат в прането!

Определено трябва да си запишете тези съставки и следващият път да ги добавите в пералнята машина!

Нашите баби не са използвали готови перилни, омекотяващи и ароматизиращи средства за пералнята. По-скоро те са използвали сода за хляб, оцет, лимон и сол. Тези четири прости и евтини импровизирани съставки помагат при почти всички домакински проблеми.

Днес, ние ви припомняме най-добрите тайни за по-ефективно пране. Просто добавете няколко съставки, които имате в кухнята, в пералната машина, и ще получите невероятни резултати!

Ето списък на тези “тайни” съставки и съветите за тяхното използване:

Лимон.

Ако искате леко да почистите дрехите, да станат меки и да премахнете остатъците от перилен препарат и прах – просто напръскайте дрехата с лимонов сок.

Оцет.

Оцетът има подобен ефект като на лимона. Той премахва остатъците от перилен препарат и действа като омекотител за дрехи. В допълнение, неутрализира миризмата на цигарения дим. Просто налейте чаша оцет в пералната машина и изчакайте резултатите.

Не се притеснявайте за миризмата на оцет по дрехите. Той напълно изчезва по време на миенето.

Черен пипер.

Това не е шега! Тази подправка също ще ви помогне в прането! Как става това? Пиперът запазва ярките цветове на дрехите и предотвратява избледняването. В допълнение, пиперът не оставя никакви следи.

Всичко, което трябва да направите, е да изсипете една чаена лъжичка смлян черен пипер в пералната машина, да добавите мек почистващ препарат и да перете на възможно най-ниската температура.

Сол.

За да получите същия ефект като с черния пипер, изсипете около 90 грама сол. Цветовете ще останат ярки и белите ивици ще изчезнат за нула време.

Вижте още: Съвети за баня: Брилянтни трикове за почистване!

Кафе.

Кафето е естествен оцветител, който работи перфектно с тъмни дрехи. Вместо кафе, можете да използвате и черен чай.

Налейте две чаши в машината и вижте как дрехите ви ще си върнат цвета.

Не забравяйте да споделите тази полезна статия с приятелите си!

loading...