НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Възпитание на децата в Америка! Това писмо казва много!

Възпитание на децата в Америка! Това писмо казва много!

0
Възпитание на децата в Америка! Това писмо казва много!
Възпитание на децата в Америка! Това писмо казва много!

Според това писмо децата в Америка се отглеждат и възпитават различно. Вижте защо!

Д-р Евгений Комаровски е един от най-влиятелните педиатри в бившия Съветски съюз и извън него. Неговите разумни и достъпни съвети са помогнали на хиляди майки и бащи да променят своите възгледи за отглеждането на здраво дете.

Попаднахме случайно на благодарствено писмо до доктор Комаровски, което ни възхити и просто решихме да го споделим с вас. Ето няколко думи за отглеждането на децата в САЩ.

Особености при отглеждането на децата

“Израснала съм в семейство на лекари, и се оказа, че майка ми нито ден не можеше да живее без таблетки, нафтизин и биопарокс. Тя се страхуваше от всеки вятър, постоянно се чуваше от нея: “Обличай се да не настинеш, не пий студени напитки, стопли си краката, здравето ти е никакво…” и т.н. Спомням си, че като дете ме къпеше с толкова гореща вода, че плачех всеки път.

По време на острите респираторни заболявания – стандартно трябваше да си почивам в леглото сред много одеяла и антибиотици за всеки случай. Вярно е, че винаги е имало изобилие от лекарства и до пневмония или бронхит никога не се стигаше. Израснах винаги топло облечена, мразех течения и студен под.

Възхищавам се как възпитават децата в Америка! Ще трябва още да се учим и учим...

Не толкова отдавна се омъжих и се преместих в САЩ. Винаги съм се изненадвала и съм била изумена до мозъка на костите, как живеят хората тук и как се отнасят към децата си. Е, тяхното отношение изобщо не е като нашето. Майките носят бебета от самото раждане без шапки и чорапи. Много бебета ходят боси по плочките в супермаркета и това не обезпокоява никого.

Децата пият ледена вода и се къпят в студения океан, а аз съм се свила от студ заради смразяващия вятър, сложила съм си качулката и си мисля, че трябва да нося дори кожух. Гумени ботуши на боси крака – моля, суитчър и без шапка при 5 градуса – но това е често срещано явление. Американската баба не предлага на внуците и децата храна още от вратата. Как е възможно изобщо?

Дълго време не можех да свикна със студа от климатика във всяко обществено място. Аз се борих със съпругът ми, температурата да не е под 25 градуса вкъщи, и дори си купих нагревател. Спомням си, когато дойде при мен в Русия, беше края на ноември. Силно му препоръчах да си вземе топло яке.

Той взе само суитчър, но не и зимно яке по нашето разбиране. И той ходи по този начин при -10 градуса! След една баня скочи в езерото и дори не се разболя! Като цяло, той винаги се подиграва с мен, казвайки, че съм слаба и че се обличам със сто дрехи и мръзна от климатика.

Спомням си, бях изненадана, че той даде на племенника си мляко, направо от хладилника (Боже, какъв кошмар!), въпреки че той беше болен и смъркаше с нос. Никой не лекува сополи и не обръща внимание на кашлицата. Не ми се побираше в главата: как може такава цивилизована страна да пренебрегва децата си?

Малко след сватбата забременях… О, чудо! Защото, познайте какво ми предсказваха руските гинеколози през целия ми живот? “Вие, момиче, с този проблем с цикъла е малко вероятно да  забременеете лесно, трябва да се лекувате, лекувате, лекувате.” Разбира се, бременността беше голяма и приятна изненада за нас, защото аз бях се примирила с факта, че бременността не е за мен. Ето, защо толкова се боят младите момичета!

Като цяло, аз започнах да събирам информация за бременността, раждането, бебетата и всичко, което да се прави с тях. И преди около две седмици се натъкнах на един канал в YouTube, и всичко си дойде на мястото!

Гледах видеоклиповете и поръчах всичките ви книги. Разбрах, най-накрая, своя американски гинеколог, който винаги беше спокоен и ме настройваше само към добро.

Никой не ме плашете! Благодарение на вас разбрах защо моя американски съпруг толкова много беше изненадан, когато му прочетох следното: “О, колко трудно ще ми бъде само на елда и броколи по време на кърмене”, защото има майки, които кърмят и се хранят с всичко.

Аз настроих температурата на климатика в нашата къща на 19 градуса, а мъжът ми не можа да ме познае. Да споря с него, аз също спрях, защото той е удивително грижовен и внимателен съпруг (това също разбрах от вашето видео), и такива като него, през деня със свещ няма да намерите, затова трябва да ги пазите и обичате много.

Аз даже престанах да вземам със себе си топли дрехи, когато отиваме някъде, и спрях да съдя  “безотговорните” американските майки за голите детски крака. Минаха само две седмици и драстичните промени са невероятни!

Вижте още: История на четиригодишно робство в арабски харем в Дубай!

Оказа се, че по семейни причини (моят съпруг е военен и го изпратиха за цяла година в командировка), трябваше да се прибера у дома и да родя. И да бъда честна, много се страхувам, че ще бъда под окото на руската медицина. Надявам се, че ще мога да намеря добър педиатър и гинеколог, надявам се, че ще мога да подобря живота на бебето си по методите на Комаровски!

Колко се радвам, че ви срещнах по пътя си навреме! В края на краищата, ако не ви бях срещнала, то непременно щях да разтривам с водка бебето си и да го увивам в десет пелени!“

Отглеждането на дете е деликатна тема и споровете между родителите и различните възгледи относно процеса на отглеждане на децата могат да се превърнат в истинска ябълка на раздора. Но както казва Комаровски: “Щастливото дете е дете, което има майка и баща, които намират време не само да го обичат, но и да се обичат един друг.”

loading...