НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Мандала и нейната сила! Вгледай се и виж какво ще се промени!

Мандала и нейната сила! Вгледай се и виж какво ще се промени!

0
Мандала и нейната сила! Вгледай се и виж какво ще се промени!
Мандала и нейната сила! Вгледай се и виж какво ще се промени!

Мандала – това е магическо изображение, което будистите използват, за да премахнат проблемите в своето съзнание. Ако сте обсебени от дадени идея или чувство, може да се отървете от тях, като внимателно се вгледате в съответната мандала. По правило, несъзнателния избор на мандала, подсказва за съществуването на трудности в съзнанието или в енергийните канали на тялото.

Изберете своята мандала, вгледайте се в нея и всичко ще се промени!

Затворете очи. Вдишайте дълбоко три пъти. Отворете очи. Вгледайте се в различни видове мандали и съответстващите им числа и помислете кой вид пръв бихте избрали да нарисувате?

Сега само за няколко секунди или минути се вгледайте в центъра на избраното изображение.

 1. Хармония

Изберете своята мандала, вгледайте се в нея и всичко ще се промени!

Тя е под контрола на елемента на духа. Идеалния баланс ин и ян, мъжката и женската енергия. Представлява идеалното взаимоодействие между всички елементи.

Забележете, че пръстенът отразява всеки слой на вашата същност; източната и западната страни на душата ви разцъфват и танцуват една с друга в съвършен унисон, докато северната и южната гледат отвисоко като огледални образи.

Тази мандала отразява лебедовата, грациозна женственост в противовес на мъжката отбранителна сила. Това ни напомня за необходимостта от баланс в душата.

Докато съзерцавате тази мандала, вашият дух ще иска да насочи цялото ви вниамние към създаването на повече хармония между тялото, ума и душата. Той ще ви помоли да отстъпите назад, като дадете приоритет и подобрите живота ви.

 1. Изцеление

Изберете своята мандала, вгледайте се в нея и всичко ще се промени!

Управлява елемента на духа. Всеки кръг отразява слой от вашата същност, а множеството точки се стремят към една и съща цел – това е истинският фокус на вашето изцеление.

Тази мандала носи духа на жабата. Тя донася дълбока, прочистваща енергия и ни напомня, че за да бъдем изцелени, ние трябва да чувстваме на всички нива – физическо, емоционално и духовно.

Съзерцавайки тази мандала, вашият дух ще ви помоли да обръщате по-малко внимание на последствията и да фокусирате енергията си върху разбирането и приемането на вашето настоящо положение. Колкото повече размишлявате и навлизате в това състояние, ще осъзнаете, че може да бъдете изцелени, само когато започнете да възприемате събитията в живота ви по различен начин.

 1. Интуиция

Изберете своята мандала, вгледайте се в нея и всичко ще се промени!

Управлява елемента на духа. Всеки пръстен показва слоевете на вашата същност, а триъгълниците представляват вашата троичност. Интуицията избухва с нови перспективи, като вулканично изригване, заедно с огромната вселена във вас.

Тази мандала носи духа на бухала. Тя донася със себе си погледа на бухала и способността да открие и най-малката светлинка в тъмнината. Помага ви да събудите духа си към нови измерения сякаш ви отвежда до портите на вашата вътрешна мъдрост. Тя познава себе си добре и на ниво инстинкти разбира кога е момента да се слее с околната среда и кога трябва бързо да атакувате това, което тя иска.

Съзерцавайки тази мандали, духът ви ще ви помоли да вярвате, слушате и останете отворени. Следвайте знаците, отхвърлете всяко осъждение и преоткрийте себе си и вашите вродени умения. Вие вече знаете много повече, отколкото предполагате.

 1. Видение

Управлява елемента на духа. Донася яснота на вашите намерения относно основните цели в живота ви, помага да разкриете истинската си съдба. Всеки пръстен идентифицира слоевете на вашето същество и кръговете се подравняват, символизиращи взаимодействието между елементите, които създават вашата уникална визия за живота.

Тази мандала носи духа на енергията на белия тигър. Тя дава яснота в погледа ви и разширява вашето разбиране. Тази красива котка вижда ясно, фокусирано и с най-прецизно внимание всичко, от което се нуждае. Тази мандала помага да се въздържате от импулси, като се съсредоточите върху амбициите си.

Докато размишлявате върху тази мандала, вашият дух ще ви помоли да визуализирате бъдещето си. Коя посока е най-подходяща за вас и вашия дух? Дръжте фокуса, поставете си ясни цели и се придържайте към тях. Колкото повече виждате себе си, живеейки добър живот, толкова по-бързо ще се сбъдват мечтите ви.

 1. Прошка

Мандала и нейната сила! Вгледай се и виж какво ще се промени!

Тя се контролира от елемент от водата. Кръговете по протежение на ръба формират защитна бариера, дълбоки долини на негативно и положително пространство се сблъскват един с друг в ромбоидния център на мандалата. Това символизира, че всички наши чувства, любов и страхове се събират в една точка; те формират това, което сме днес и сега.

Тази мандала носи духа на кучето. То носи със себе си безусловно приятелство и дълбоко чувство на преданост. Напомня ни, че си струва да простите на себе си –  както кучето е най-добрият приятел на човека, така е и прощаващата душа.

Докато съзерцавате тази мандала, вашият дух ще ви помоли да разберете проблемите ви. Докато размишлявате върхи всички предизвикателства, които сте срещали в живота си, ще разбере как са ви изградили като човек. Чувствата не трябва повече да ви управляват – помирете се с тях. Веднъж, след като простите на хора, които са ви наранили, дори това да сте били самите вие, вашето възстановяване ще започне.

 1. Общуване

 

Мандала и нейната сила! Вгледай се и виж какво ще се промени!

Управлява се от елемент от водата. Кръговете по ръба на мандала създават защитна преграда и няколко слоя красиви мотиви обграждат централния кръг. Всеки слой отваря нещо ново и това напомня формата на нашата комуникация – всички видове езици, вербални и невербални знаци.

Тази мандала носи духът на кита. Тя споделя уникални песни, истории, благодат, както и дух на екипност. Помага да не забравим да потъваме в себе си и да говорим на нашето истинско „Аз” във всяка ситуацият.

Докато съзерцавате тази мандала, вашият дух ще ви помоли да си припомните какво е било казано и какво не е било изречено. Да се гмурнеш дълбоко в себе си и да изразяваш своите истински копнежи и желания, ще ти помогне да станеш по-уверен и силен. Когато говориш искрено от сърце, със сигурност ще постигаш по-добри резултати.

 1. Въображение

Мандала и нейната сила! Вгледай се и виж какво ще се промени!

Тя се контролира от елемента на водата. Кръговете по краищата образуват защита от балони, а вътре виждаме красиви елементи на енергия, танцуващи около центъра; стрели сочат към нови посоки. Това символизира способността да създаваш – от една клетка произлиза безкраен потенциал.

Тази мандала пази духа на водното конче. То отразява нейната способност да поглежда през повърхността. Помага ни да намерим нови възможности и удоволствия, изпълнени с голям ентусиазъм и креативна сила.

Докато съзерцавате тази мандала, вашият дух ще ви помоли да спрете да се тревожите и да освободите въображението си. Необходимо е само да се изтласкате от повърхността на подсъзнателното, за да откриете вашата съдба и път в живота. Той може е скрит дълбоко в нас, така че си струва да действаме решително и да се стремим да го намерим. Следвай това, което ви харесва, не онова, от което се боите.

 1. Любов

Мандала и нейната сила! Вгледай се и виж какво ще се промени!

Тя се контролира от елементa на водата. Кръговете по краищата образуват защитна капсула, а стрелките в различни стрелки показват централната точка, съчетани в перфектна синхрония и хармония. Това символизира фокуса ни върху любовта, като основна мотивация във всички начинания.

Тази мандала отразява духа на морското конче. Тя носи неговите доброжелателни мисли, възпитание и привързаност към онези, които обича. Напомня ни, че винаги си струва да показваме любовта ни към нашите близки и да избираме любовта като главна мотивация за всяка цел.

Съзерцавайки тази мандала, вашият дух ще ви насочи към вътрешно възстановяване. За да привлечете любов, да я чувства по-дълбоко и да прекарвате време, правейки нещо, което ви харесва, на първо място трябва да обикнете себе си. За да се промените към по-добро, си струва да се занимавате с неща, които ще направя сърцето ви да пее и танцува. Трябва да отстъпите, докато не откриете вашата така копняна цел.

 1. Състрадание
Мандала и нейната сила! Вгледай се и виж какво ще се промени!
Мандала и нейната сила! Вгледай се и виж какво ще се промени!

Тя се управлява от елемента въздух. Бариера под формата на кръстове по контура, като армия от кръстосани мечове, които са свързани в четири важни елемента. Заедно те споделят общ път, дори в трудни ситуации правят това, което сърцето мисли, че е правилно.

Тази мандала носи духа на слона. За него е характерно твърдото убеждение, което на ниво инстинкт се основава на кротката му, състрадателна натура. Той ни припомня, че имаме нужда да се свържем с усещането ни за общност и винаги да се борим за онова, в което истински вярваме.

 1. Сила

Управлява се от елемента на въздуха. По контура има бариера, образувана във формата на кръстове; подобно на армия от кръстосани мечове с красиви стрели и точки отвътре, напомнящи на щитове или талисмани. Това символизира нуждата от вътрешна сила, да стоим твърди с вдигната защита.

Тази мандала отразява духа на орела. Той носи превъзходна визия, яснота и желание. Напомня ни, че е добре да превръщаме нашите, понякога на пръв поглед невъзможни стремежи, в победоносни завоевания, разбуждайки нашият вътрешен воин.

Съзерцавайки тази мандала, вашият дух ще ви поттикне да придобиете нов кураж, да погледнете на проблемите от нов ъгъл, да се фокусирате върху настоящите цели и смело да направите онова, което се очаква да бъде извършено. Трябва да намерите вътрешна смелост, да откриете, че може да направите много повече, за да постигнете целите си и да се превърнете във вашия собствен път.

 1. Вдъхновение 

Управлява се от елемента на въздуха. По контура има бариерата е във форма на кръстове; подобно на армия от кръстосани мечове, а вътре виждаме красиво избухване, подобно на опашките на пауните, което изразява обединението на кративност и вдъхновение.

Тази мандала отразява духа на пауна. Той носи красота, сила на присъствието и усещане за достойнство и превъзходство – има наистина неповторимо виждане спрямо живота. Напомня ни никога да не се страхуваме да покажем на света какво притежаваме, но винаги да показваме нашите истински багри.

Докато съзерцавате тази мандала, вашият дух ще ви каже да погледнете красотата, която ви обгражда. Доверете се на себе си и застанете гордо; изявете талантите си и вдъхновете другите, а също така и себе си. Вие сте изминали вече половината път до постигане на целта; време е да превърнете мечтите си в реалност. Бъдете отворени към вашето пробуждане.

 1. Защита 

Направлявана от елемента въздуха. По контура има бариера във форма на кръстове, наподобавящи армия на кръстосани мечове. Сърцевината на мандала е грижливо защитена от група, която символизира както войнствени, така и миролюбиви черти.

Тази мандала пази духа на мечката. Тя носи със себе си нейната покровителствена натура; стои гордо изправена, уверена че присъствието ѝ е забелязано. Напомня ни на подсъзнателно ниво да знаем кога да отстъпваме и как да се подготвим по най-добрия начин за всеки момент, в който се налага да изчакваме.

Докато размишлявате върху тази мандала, вашият дух ще ви насочи как да започнете да разпределяте силите си. Винаги се доверявайте на инстинктите си, вслушвайте се в това, което сърцето има да ви кажи – кога е добре да защитите себе си и убежденията си и кога е по-добре да се отдръпнете от даден конфликт. Ако винаги стоите в позиция на защита, това няма да доведе до никаква полза. Защитавайте сърцето си и винаги знайте кога е необходимо да се борите за него.

 1. Увереност 

Тя е направляване от елемента огън. Около бариерата има полукръгли светещи куполи с искра; вътре се наблюдава фигура, която се издига от кръга. Тя символизира издигането отвътре, извисяването и привличането на внимание.

Тази мандала изразява духа на лъва. Той разпръсква своята сияйна и доминираща енергия, усещане за гордост, бидейки винаги най-харизматичен и лидер по естество. Напомня ни, че е добре да бъдем по-напористи, особено, когато искаме да постигнем нещо ново в живота.

Размишлявайки върху тази мандала, вашият дух ще ви подтикне да търсите възможности и да действате. Водете себе си, открийте вашето достойнство и чест. Запомнете – независимо колко е изморителна дадена задача, вие сте били избран да се справите с нея – време е да стане нещо лесно и семпло за вас.

 1. Мотивация 

Направлявана е от елемента огън. Около бариерата има полукръгли светещи куполи с искра в тях; посредата – голямo жито, плътно поставено в основата. То символизира способността да се фокусираме и упорито да отстояваме себе си; да имаме енергията и готовността да си проправим път към нашата свобода.

Тази мандала отразява духа на коня. Той носи безкрайна енергия, фокус и красива сила, както и усещане за свобода. Напомня ни да се движим в по-голяма свобода, но само ако сме си поставили цел.

Докато гледате тази мандала, вашият дух ще ви насочи към действие. Семената, които сте посадили, се нуждаят от редовна грижа, така че да продължите напред и да подкрепите вътрешното си вдъхновение и амбиция. Знайте, че вашите пламенни желание скоро ще бъдат изпълнени, но ще получите само онова, за което сте платили цена.

Вижте още: Това са перфектните любовни комбинации в хороскопа 

 1. Трансформация 

Контролира се от елемента огън. Около бариерата има полукръгли светещи куполи с искри; вътре има подобно на вихър движещи се части. Това символизира задвижване, което се случва отвътре, нова жизненост, набираща моментум.

Тази мандала носи духа на змията. За нея е характерност чувственост, плавност и способност да пуска старото, като се подготвя за новото. Напомня ни да се стремим да възстановяваме колкото се може повече от енергията ни, преди да започнем да изпълняваме сложни задачи, както и че подготовката е ключът към успеха.

Докато съзерцавате тази мандала, вашият дух ще ви подтикне да се свържете с вътрешен ви пламък и нежно да го разпалите в нова светлина. За да може да постигнете големи промени за в бъдеще, е необходимо да започнете да пускате всяко нещо, което ви дърпа назад, след което ще откриете себе си облечени в „нова кожа”.

 1. Възможност 

Направлява се от елемента огън. Около бариерата има полукръгли светещи куполи с искра; вътре има нещо подобно на пътеводна звезда, сочеща в най-различни посока. Това символизира възможността за поемането в множество посоки, започващи от едно и също място.

Тази мандала носи духа на кълвача. Тя отразява неговия оптимистично и движено от цели отношение към живота; търсенето на изобилие в обикновените неща. Напомня ни да продължаваме да чукаме на врата с надеждата, че правилната ще се отвори и нещо чудесно ще се появи..

Докато гледате тази мандала, духът ви ще ви научи как да използвате деня. Ако смятате, че пред вас не стоят невероятни възможности и се чувствате неудовлетворен, е време да ги създадете сам. Вгледайте се добре и разберете какво ви липсва, след което запалете огън, който дори сред мрака ще ви насочи към нещо красиво.

 1. Творчество

Направлява се от елемента земя. Обърнете внимание на основата във форма на стволове, която обгражда дизайна във форма на листа и стрели, насочени в различни посоки, символизиращи разцъфването на творчески идеи.

Тази мандала отразява духа на огангутана. Тя носи неговите умения и способност не просто да работи, за да оцелява, но и за да благоуспява. Напомня ни, че трябва да бъдем възможно най-продуктивни и находчиви.

Докато гледате тази мандала, вашият дух ще ви мотивира да се свържете с вашата креативна страна. Усъвършенствайте уменията, чрез които се изразявате; позволете на душата ви да разкаже вашата история по всеки един начин – чрез танци, писане, музика, изкуство и т.н.

 1. Благодарност 

Направлява се от елемента земя. Обърнете внимание на основата във форма ствол, която обгражда елементите на Вселената с циклите на луната и гравитационните сили, символизирайки всичко, върху което си полагал труд – както самостоятелно, така и с други хора.

Тази мандала пази в себе си духа на бика. Тя отразява неговия силен дух и дълбока връзка и уважение към земите, които познава. Напомня ни, че всички ние трябва да бъдем смирени, да живеем без да мислим само какво притежаваме и да намерим своята роля в живота на вселената.

Докато размишлявате върху тази мандала, вашият дух ще ви насочи да прегледате вашия живот и да се запитате за какво сте благодарни? Понякога се опитваме да получим от всичко по много и забравяме да оценим какво вече имаме и да живеем по-стойностно. Ако бъдеш благодарен, незабавно ще се случи промяна в теб и ще бъдеш способен да преживееш една красива хармония.

 1. Инстинкт 

Управлява се от елемента земя. Обърнете внимание на основата във форма на ствол, която обгражда кутията с няколко линии, обединени в центъра, символизиращи фокус.

Тази мандала пази духа на акулата. Тя отразява нейното бедно познание за околната среда, както и силния ѝ, несломим фокус. Това ни напомня да вярваме в себе си и да не показваме слабостите си, когато стане въпрос за нашия произход или минало.

Вглеждайки се в тази мандала, духът ви ще ви насочи към промяна на целта. Време е да премахнете всички ненужни шумове и да се фокусирате върху истинските си намерения. Какво ви говорят вашите инстинкти? Вярвайте им! Тръгнете напред без да гледате назад. Вие сте уверени, че знаете, че сте на прав път.

 1. Връзка

Управлява се от елемента земя. Обърнете внимание на основата във форма на ствол, който обгражда образа на листо, символизиращ живота и дълбоките корени.

Тази мандала пази духа на вълка. Тя отразява неговата инстинктивна мъдрост и способност да поддържа комуникация на едно високо морално ниво. Той ни напомня да не забравяме, че всички ние работим заедно и че бъдейки себе си, ние подкрепяме баланса и усещането за единство.

Вглеждайки се в тази мандала, духът ви ще ви насочи към съединяване с природата. Време е да се обърнете към вашето подсъзнание и към земята, за да възстановите вашата естествена мъдрост. Застанете боси върху гола почва, усетете как ставате по-близки с природата и колко повече се чувствате в хармония със себе си.

Ще се опитате ли? Чували ли сте за силата на мандалите някъде другаде?

Споделете мнението си за това, което сте преживели!

 

loading...