НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лимоните и чудесата, които правят в тялото ни! Уверете се сами!

Лимоните и чудесата, които правят в тялото ни! Уверете се сами!

0
Лимоните и чудесата, които правят в тялото ни! Уверете се сами!
Лимоните и чудесата, които правят в тялото ни! Уверете се сами!

Лимоните са едни от любимите ни цитруси. Можем да пием лимонов сок или да се наслаждаваме на неговия кисел вкус, като си нарежем малки парченца. Но всъщност лимонът има още хиляди полезни свойства, от които извличат максимална полза за здравето си хората в Индия…

Интересувате ли се от темата? Сега ще ви разясним по-подробно.

Невероятна рецепта!

Лимонът е богат на витамини С и В,  съдържа лимонена киселина и минерали като калций и фосфор. Това са едни от най-важните хранителни вещества, за да може тялото да функционира правилно. Лимонът е мощен антиоксидант, способен да предотврати натрупването на вредни вещества в тялото. Той допринася за нормалното функциониране на червата и помага за решаване на проблеми с храносмилането, като например подуване на корема. В допълнение, лимонът може да се ползва за регулиране на метаболизма, особено ако се пие сутрин с топла вода.

В заключение… ползите от лимоните са много и приносът му – огромен. Но има начин да увеличим допълнително положителното му въздействие върху нас. И всичко това благодарение на индийската рецепта, която се използва и в Северна Африка.

Каква е тя?

Става дума за ферментирали лимони. Благодарение на ферментацията и солта, лимонът става още по-богат на ензими, витамини и минерали, което го прави три пъти по-полезен и ефективен.

Но какво е ферментация на лимон? За да се предизвикате този процес, трябва да предприемете няколко стъпки.

Първо трябва да вземете достатъчно голям стъклен съд, в който да поставите лимоните. Измийте го и го оставете да изсъхне. Вземете 4-5 лимона), добре ги измийте във вода в добавка със сода за хляб. Разделете всеки лимон на две части и ги поръсете със сол. Посолете внимателно, така че да се поеме.

Вземете стъкления съд, поръсете дъното с шепа сол, след което започнете да слагате лимоните, като плътно ги притискате един в друг. Важно е между пластовете лимон да се слага достатъчно количество сол.

Затваряме съда, оставяме лимоните да отлежават в продължение на 3 дни на тъмно, сухо, добре проветриво място, защитено от слънце и светлина. След три дни можете да използвате лимоните според вашите предпочитания. Подходящи са за приготвяне на ястия, като добавка към чай и други напитки.

Подходящ е за подправянето на зеленчуци, благодарение на своя кисело солен вкус. Но особеността на лимона не се крие само във вкуса. Той има високо съдържание на витамини и хранителни вещества, които ще ви помогнат да останете във форма.

С негова помощ ще може да се погрижите за червата и стомаха си. В края на краищата, проблемите с храносмилането и киселините създава доста голям дискомфорт. В допълнение, благодарение на наличието на антиоксиданти и влиянието на солта като подобрител, можете да направите кожата си сияйна, гладкокадифена, без себум и еластична.

Благодарение на него  ще изглеждате по-млади и ще излъчвате спокойствие. Освен всичко споменато, лимонът е отличен хемостатик и дезинфенктант. Спомага за намаляване нивото на глюкоза в кръвта. Лимоните със сол понижават кръвното налягане, полезни са при отстраняване на брадавици и мазоли, лечение на възпалени венци, артрит и ревматизъм, разширени вени, настинки и грип…

Вижте още: Излекувайте киста на яйчниците с това средство!

През лятото е добре да използвате тези лимони с горещ чай, което ще спомогне за облекчаване на дихателните пътища.

Тази статия по никакъв начин не може да замести връзката между лекаря и пациента. Тя има информативен характер и не е предназначена като ръководство за самолечение и диагностика. Предложенията и общите препоръки са с цел насърчаване изграждането на нови и по-ефективни хранителни навици.

Не забравяйте да водите здравословен и активен начин на живот! Патологиите и някои физиологични състояния изискват директна намеса от специалист в сътрудничество с лекуващия лекар. Винаги е препоръчително да се консултирате с лекар преди да започнете значителни промени в ежедневните навици.

loading...