НАЧАЛО ЗДРАВЕ Болките в ставите могат да бъдат облекчени с лимонова кора!

Болките в ставите могат да бъдат облекчени с лимонова кора!

0
Болките в ставите могат да бъдат облекчени с лимонова кора!
Болките в ставите могат да бъдат облекчени с лимонова кора!

Болките в ставите са често срещан здравословен проблем, който може да бъде резултат от наранявания на костите, връзките и хрущялите около ставите.

Тази болка често бива съпътствана от подуване, болезненост, слабост, зачервяване, загряване, накуцване и загуба на движението на ставата. С течение на времето болката може да стане непоносима и прекалено интензивна, така че хората често купуват лекарства и кремове за нейното облекчаване.

Най-добрият начин за лечение обаче е да опитате следното естествено средство, което е лесен, но ефективен начин да се отървете от всички симптоми на болки в ставите.

Съставките, които са ви необходими, вече може би са във вашата кухня, като всички те са естествени и полезни.

Лимоните са плодове, богати на витамини и минерали, включително витамини А, В6, С, В1, калций, магнезий, фосфор, калий, пектин, но кората им е най-богатия източник на тези хранителни вещества.

Лимоновата кора има мощни антисептични и противовъзпалителни свойства, които успокояват болката и поддържат кръвоносните съдове здрави. Ето защо е изключително полезна при болки в ставите.

Има два начина да използват свойствата на лимоновата кора за облекчаване на болките в ставите.

Първо: обелете лимона, сложете кората в стъклен буркан и сипете малко зехтин, така че да я покрие напълно. Добавете няколко евкалиптови листа, затворете буркана и го оставете за 2 седмици.

Вижте още: Ето как да разпознаем сърдечен удар един месец преди да се случи

След това просто натопете марля в сместа и я поставете върху болезнената област и покрийте с превръзка. Повтаряйте това всяка вечер, преди да заспите.

Друг, още по-опростен начин, е просто да натриете жълтата част от лимоновата кора и да я приложите върху болезнените области. Закрепете с превръзка и оставете няколко часа.

Ще бъдете изумени от ефекта на лимоновата кора след първата ѝ употреба!

loading...