НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Кога ще реагира тялото, ако спрете да консумирате захар?

Кога ще реагира тялото, ако спрете да консумирате захар?

0
Кога ще реагира тялото, ако спрете да консумирате захар?
Кога ще реагира тялото, ако спрете да консумирате захар?

През последните години се разпространи идеята, че захарта, а не мазнините, е основният проблем за човешкото здраве и излишните килограми в тялото. Захарите са абсолютно излишни, особено тези, които са рафинирани.

Пълното отказване на захарите не е толкова лесно, колкото 2 и 2, но ако сте упорити, постоянни и имате силен характер, това е абсолютно възможно.

Кога започват да се появяват метаболитни промени в организма? Изследванията твърдят, че ползите от живота “без захар” ще започнат да се усещат за по-малко от 2 седмици или точно за около 9 дни.

Тогава желанието да приемате сладки храни, особено продукти, съдържащи високо фруктозен царевичен сироп, напълно ще изчезне.

Простите захари не добавят хранителна стойност към храната и тялото автоматично ги превръща в мазнини. Но мозъкът не ги разпознава, т.е. не получава сигнали, че сте яли, така че гладът изобщо не е наситен и не изчезва, а напротив, засилва се.

Вижте още: 7 златни правила, които ще помогнат на момчео ви да се държи, като истински мъж

Всички, които са опитвали и са успели да живеят живот без захари, знаят ползите. Важно е просто да стиснете зъби и да издържите първата седмица и половина, без да поглъщате никакви захари.

loading...