НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Подаръците, които трябва да отбягваме! Носят негативна енергия!

Подаръците, които трябва да отбягваме! Носят негативна енергия!

0
Кои са 12 неща, които не бива да приемате като подарък, защото носят нещастие.
Кои са 12 неща, които не бива да приемате като подарък, защото носят нещастие.

Подаръци и изненади са нещо, което всеки обича. Но има много неща, които носят отрицателна енергия. Те не са само подаръци, които традиционно олицетворяват времето на настъпване на болест и старост, но и много други, които носят негативност със себе си и затова е добре да се опазвате от тях.

Ще изброим и опишем предмети, които често се избират за подарък и които не препоръчваме при никакви обстоятелства.

Огледало

От древни времена се смята, че този предмет има в себе си магическа сила. Има поверие, че огледало, попаднало в ръцете на опитен магьосник може да спомогне за извършването на различни магически ритуали. Например, ако на млад,  успешен човек се подари омагьосяано огледало, чрез него може да му се отнеме късмета, красотата и здравето.

Често има твърдения, че огледалото служи като вид портал към други светове. Не е безопасно да приемам за подарък старо огледало. То е съхранявало информацията и енергията на всички хора, които някога са се вглеждали в неговото отражение. За дълъг период от време повърхността им е приемала енергията на много смъртни случаи, скръб и нещастни човешки съдби. Освен това има разпространено вярване, че огледалата могат да държат душите на хора, които са се самоубили.

Часовник

Смята се, че подарените часовници водят до всякакви нещастия. Ако те са дадени като сватбен подарък, ще започнат да отмерват времето на младоженците, в което бракът им ще бъде в хармония и любов. Това неизбежно ще доведе до кавги, а от там и развод. А ако се подари стенен часовник на лидер на дадена организацията, тогава той няма да заема този пост дълго време.

Китайска порцеланова кукла

Проблемът е, че такива кукли се правят по прототипа на живи хора. С други думи, лицето на куклата отразява чертите на истински човек, повтаря изражението на лицето му, изглежда като него, усмихва се. Тоест, енергията на дадено лице заживява в дадена кукла. Затова и не е ясно как ще повлияе на здравето и живота на хората, на които е била подарена.

1

Остри и режещи предмети

Не се препоръчват подаръци под формата на вилици, ножове, кинжали. Тези предмети ще донесат отрицателна енергия в къщата. Смята се, че такива подаръци причиняват на човека, на когото са подарени само кавги, раздори и неприятности.

Фигури на птици

Точно както ножовете, фигурите на птици могат да доведат до нещастие и скръб в къщата. Това се дължи на вярването, че птицата символизира шума от наближаващо бедствие. Неслучайно се смята, че птица, прелетяла през прозореца, носи скръб.

Чехли и ръкавици

Не подарявайте такива подаръци най-вече на възрастните хора Подарените ръкавици или чехли предвещават, че този, който ги подарява възнамерява да прекъсне взаимоотношенията. В по-стари времена, хората са хвърляли ръкавица, призовавайки за дуел. Що се отнася до подаръка под формата на чехли, някои вярват, че това е много лош знак, който предвещава близка смърт на лицето, на което са подарени.

Празни чанти, портфейли и раници

За да се избегнат финансови проблеми при хората, на които ще подарявате такива предмети, трябва да сложите в тях пари. Колкото повече, толкова по-добре.

Предмети, свързани с болести

Не е добре да подарявате неща, които по някакъв начин напомнят за болести. Например: инхалатор, подгряваща подложка, електрическо одеало, тонометър, корсет за гръбнака.

Вижте още: Котката е вашия невероятен закрилник! Разберете защо!

Животни

Най-добре е да не се подаряват домашни любимцит, ако не се знае със сигурност, че човекът отдавна мечтае за дадено животно от определена порода. Ако все пак решите да подарите такъв подарък, добре е да го дадете с допълнителна сума пари (символична). В противен случай, животното може да избяга от своя собственик или да се разболее.

Бельо, носни кърпички и чорапи

Бельото и чорапите не се препоръчват като подарък за мъжа ви. Смята се, че това може да провокира измяна, особено ако е в командировка. Има поверие, че при подарени чорапи съпругът ще напусне къщата и няма да се върне повече. Подарени носни кърпички носят сълзи в къщата. Не е случайно, че носните кърпи, се използват при погребалната церемония, след което ги остават на гробището и не ги връщат в дома.

Перли

Има поверие, че перлите и бижутата, в които са включени, ще докарат на своя собственик сълзите на други хора. Те са символ на сълзите на русалката, превърната в младо момиче, което след това се удавя.

Карамфили, червено-черни букети, букети с четен брой цветя

Смята се, че подаряването на карамфили е лош знак. То може да доведе до неприятности и всякакви нещастия на човека, на когото са били дадени. Също така се смята за лоша поличба да направите и дадете букет, който съдържа само червени и черни цветя. Такъв букет символизира смъртта. И, разбира се, един от най-непрепоръчваните подаръци са букети с четен брой цветя, защото те символизират смъртта.

2

Добре ли е да подарявам подаръци?

По принцип не се препоръчва подаряването на подаръци. Смята се, че енергията н онзи, който пръв е притежавал подаръка, остава в него завинаги. А никой не би могъл да знае със сигурност каква е неговата енергия – ако се окаже отрицателна? Във всеки случай тя е чужда и няма да донесе нищо добро на следващите собственици на този подарък.

В заключение трябва да отбележим, че ако се случи така, че да подарите някой от горепосочените, трябва непременно да предоставите откуп за него – тоест да го поднесете с някаква минимална сума. Тогава цялата отрицателна енергия от този подарък ще изчезне.

loading...