НАЧАЛО ЗДРАВЕ 12 антибиотици, които природата ни е подарила!

12 антибиотици, които природата ни е подарила!

0
12 антибиотици, които природата ни е подарила!
12 антибиотици, които природата ни е подарила!

12 антибиотици, които природата ни е подарила и можем да се възползваме всеки ден от тях. Възможно е да спазвате здравословна диета и да поддържате добра физическа активност, но въпреки това трудно да се предпазвате от инфекции и различни заболявания. Понякога дори най-здравите хора могат да се заразят.

Обикновено, когато хората се заразят, се опитват да се лекуват с антибиотици, които могат да убият бактериите, отговорни за инфекциите ви. Същевременно, обаче, могат да унищожат полезни бактерии, от които тялото ви се нуждае, което причинява проблем в червата и ако не се предприемат мерки навреме, това може да доведе до много други здравословни проблеми.

Така че, вместо да използвате тези антибиотици, може да опитате да използвате естествени антибиотици, които са напълно безопасни и същевременно ефективни. Те убиват вредните бактерии и да спрат разпространението на инфекцията.

За тази цел ви представяме естествени съставки, които ще ви помогнат при лечението на инфекции и различни заболявания.

Ехинацеята.

В продължение на много години ехинацеята е била използвана от индианците за лечение на много заболявания и наранявания. Тя може да се бори с инфекцията, като подобри имунната ви система.

Премахва настинки, ушни инфекции, бактериални и вирусни инфекции и други заболявания. Много изследвания показват, че ехинацеята може да бъде много полезна в случая на Стафилококус ауреус – един от най-опасните видове бактерии.

Можете да приемате ехинацея, като капнете няколко капки тинктура в езика си.

 Екстракт от грейпфрут.

Това е друг естествен антибиотик, направен от пресни семена на грейпфрут. Екстрактът от семената на грейпфрут може да се бори с гъби, паразити, вируси и бактерии. Той също е много полезен при случаи на кандидоза.

Кокосово масло

Кокосовото масло има мощни антимикробни и противогъбични свойства, които могат да се борят с инфекции и вредни бактерии. Според много изследвания, то има способността да убива гъби, вируси, дрожди и бактерии. Кокосово масло може да се консумира перорално или да се приложи локално.

Чесън

Всички знаем, че чесънът е супер здравословна съставка, която има редица предимства. Той има мощни антибактериални свойства, затова и през вековете хората за ползвали чесъна в битка с разпространяването на инфекции, както и за унищожаване на бактериите. Използва се и за лечение на чума и други епидемии. Трябва да консумирате суров чесън. Можете да го добавите към всяка храна или да приемате чесънно масло в капсули.

Куркума

Куркумата може да се консумира или да се използва локално за борба с инфекциите. Може да се бори с вредните бактерии, да укрепи имунната система, да защити тялото ви от инфекции и да спре разпространението им. Много изследвания показват, че куркумата може да бъде дори по-ефективен от антибиотиците. Той е абсолютно безопасен и без странични ефекти.

Градински чай

Преди създаването на синтетични антибиотици, градинският чай е бил едно от най-често използваните средства за борба с инфекциите. Бил и използван, поради мощните му лечебни свойства. Той съдържа етерични масла и много хранителни вещества, които могат да убият бактерии, вируси и гъбички.

Прополис

Прополисът е смола, произведена от пчели. Така че, ако сте алергични към пчелите или меда, не трябва да използвате прополис. Съдържа 19 активни съставки, включително всички необходими витамини и 13 минерала. Някои изследвания показват, че консумацията на прополис по време на настинка и грип може да намали шансовете ви за заболяване с 50%.

Вижте още: 4 храни, които никога не трябва да замразявате

Риган

Активното съединение в маслото от риган е карвакрол, който притежава мощни антибактериални свойства. Според изследване, проведено от университета в Джорджтаун, маслото от риган може да доведе до същите резултати като антибиотиците. Той може да убие най-малко 25 различни вида бактерии, включително бактерии, които са устойчиви на антибиотици. Маслото от риган има мощни антивирусни свойства, които могат да предотвратят грипа и настинките.

Колоидно сребро

Колоидното сребро е нетоксичен антибиотик, който може да убие повече от 650 различни патогени, включително вируси, гъби и различни бактерии. Той се използва като основно средство за лечение на много заболявания преди да бъде открит пеницилина.

Екстракт от маслинови листа

Екстрактът от маслиновото листо съдържа антимикробни свойства и много други хранителни вещества, които могат да унищожат свободните радикали, които са отговорни за множество здравословни проблеми, включително рак и преждевременно стареене. Екстрактът от маслинено листо има мощни противовъзпалителни свойства, които могат да ви помогнат с различни видове заболявания. Може да се добави към храна или напитка, като се използват само няколко капки тинктура.

Астрагал

Астрагалът еобичайно растение в някои от частите на Азия, особено в Китай, където е широко разпространен. В продължение на много години се използва в традиционната китайска медицина. Той може да стимулира производството на интерферон, като по този начин увеличава способността на тялото ви да се бори с инфекциите.

Манука мед

Той е един от най-ефективните продукти за убиване на инфекции. Това се дължи на съединението, което съдържа – метилглиоксал. Можете да приложите манука мед на местно ниво – върху заразените места; да хапвате лъжичка на ден или да го включвате в напитките и храната си, за да се борите с инфекциите.

Други новини:

Ето защо всички полудяха по тези чадъри! Истинска революция в производството на чадъри! Но вижте сами …..

loading...