НАЧАЛО ЗДРАВЕ 8 тайни лечители, които възстановяват жизнената сила

8 тайни лечители, които възстановяват жизнената сила

754
1
8 тайни лечители, които възстановяват жизнената сила
8 тайни лечители, които възстановяват жизнената сила

Ароматните масло допринасят не само за спокойствие и бодрост, но имат и голяма лечебна сила. В указанията за употреба често се предупреждава, че е необходимо да се използват по предназначение, защото те концентрат живота на растенията. Най-добре е да се използват под формата на стайни растения, а не на масла. Миризмата на мушкато или рози може да повлияе положително на настроението и здравето ни. В тази статия ще намерите селекция от най-добрите зелени лечители. Може би някои от тези растения вече са в къщата ви?

Мушкато

Това цвете помага в борбата с безсънието, неврозни състояния и определени заболявания на нервната система. Мушкатото има антибактериален и антивирусен ефект. Едно обичайно и обикновено, на пръв поглед цвете, може да ви спаси от умора. Също така прогонва мухите и комарите с аромата си.
По-рано, на перваза на прозореца на всяка къща можеше да се намери саксия с мушкато, а в селата този обичай е все още жив. Това не е изненадващо: още от древността се е смятало, че червеното мушкато е най-красивото цвете, а розовата му разновидност ще допринесе за царуването на любов и мир у дома.

Лимон

Лимонът е истински концентрат на лечебни сили. Лимоновите плодове се използват за лечението на различни заболявания, но ароматните му листа са не по-малко полезни. Учените са доказали, че освобождават около 80 хранителни вещества, имат силен бактерициден ефект и са в състояние практически да стерилизират въздуха в помещението. Искате ли да подобрите работоспособността си и да преодолеете сънливостта? Вдишайте аромата на лимоновите листа!

Мента

Ментата излъчва деликатен, много специален аромат, който не може да бъде объркан с никой друг. Този аромат има успокояващ ефект върху нервната система и помага на тялото да преодолее умората, раздразнителността и дори прекалената агресивност. Трябва да се отбележи и неговата способност за подобряване на апетита. Аналгетичните и противовъзпалителни свойства на ментата са известни на всички.
Научно доказан е фактът, че ароматът на ментата помага да се концентрирате. Прекарвате много време пред компютъра? Поставете на работното си място ментов храст!

Пелин

Много градинари смятат пелина за плевел и безмилостно го унищожават, без дори да се замислят, че горчивият му вкус е в състояние да неутрализира лошата енергия в къщата. Пелинът повишава апетита и подобрява храносмилателната система.

Роза и жасмин

Засадете роза и жасмин у дома или в градината си – това ще ви накара да се чувствате весели и енергични, а от апатия и депресивни състояния няма да има и следа. Ароматът на техните цветя има добър ефект върху оросяването на мозъка и спомага за стимулиране на мисловните процеси. Декорирайте дома си с тези растения – те не са само красиви, но и полезни.

Розмарин

Тези, които са предразположени към респираторни заболявания (като например пневмония, хроничен бронхит и астма), ще им помогне розмарин. В допълнение, ароматът на този малък храст е в състояние да вдигне настроението и да създаде положителна нагласа към живота.

Лайка

Позната на всички от детството, лайката, въпреки външната си простота, е в състояние да тонизира процесите на централната нервна система (ЦНС) и да стимулира активността на мозъка.

Вижте още: Аспиринът може да убие рака! Сензационно откритие!

Циклама

Подарете това цвете на някой нервен човек. Ароматът на цикламата ще му помогне за преодоляване на прекомерната емоционалност и “промяната” в настроението. Тя има свойството да стабилизира кръвното налягане.

Разбира се, това не е пълния списък с растенията, които имат полезни свойства. Насладете се на цветята и вдишвайте аромата им, за да сте здрави.

Други новини:

Ето защо всички полудяха по тези чадъри! Истинска революция в производството на чадъри! Но вижте сами …..

loading...