НАЧАЛО ЗДРАВЕ Болезнените кости на краката могат да бъдат премахнати!

Болезнените кости на краката могат да бъдат премахнати!

0
Болезнените кости на краката могат да бъдат премахнати!
Болезнените кости на краката могат да бъдат премахнати!

Не е тайна, че много от нас имат проблем с костите на краката, особено много това засяга жените — прекрасната част от човечеството, която често се сблъсква с подобна ситуация.

Проблемът се нарича валгус деформация – костта, която се намира на палеца, точно по ръба на стъпалото. Появява се, ако човек носи неправилни или неудобни обувки.

Ако някои хора се притесняват единствено поради естетическата гледна точка, то за други този проблем е съпроводен и с болка.

Малко хора знаят обаче, че могат да избегнат неразположението, без да прибягват до хирургическа интервенция.

Съветите, които сме подбрали, ще ви помогнат да се освободите от много проблеми, включително от образуването на мазоли и кости на краката.

Какво представлява валгусната деформация?

Това е деформация на връзката между палеца и стъпалото, при която ставата се извива навън и започва да се издува поради натиска. Някои смятат, че това се дължи на прекомерното нарастване на костната тъкан, но това не е така. Можете също да почувствате сърбеж, раздразнение, подуване.

Каква е причината?

Най-често причината за тази деформация е неправилно избраните обувки. Обувките с високи токчета, генетичното предразположение, артрита, плоските крака – всичко това може да е причина за появата на това заболяване.

Как може да предотвратите образуването на кости по краката?

Съвет №1: Практически упражнения

Движението е ключът към поддържането на здравето.

Можете да свалите обувките си, да се отпуснете и 10 пъти да вдигнете краката си за 10 секунди. След това повдигнете само петите и направете същото. Упражнението е доста просто – правете го, когато имате свободно време.

Съвет №2: Използвайте ластик за коса

Ластикът за коса е достатъчен, за да извършите профилактиката. Прикрепете няколко ластика и леко отдалечете краката си един от друг. Това е особено полезно за тези, които носят тесни обувки.

Съвет №3: Носете правилните обувки

Може би най-красивите и харесвани обувки са тези, които са най-удобни. Всеки трябва да си купи чифт обувки, които са удобни. Формата на обувката е много важна.

Ако вече имате проблем с костта, консултирайте се с ортопед за правилния избор на обувки.

Съвет №4: Защитете кожата си

Често, заедно с тази болест се появяват пришки, което се дължи на излишното триене, дразнещо кожата. То я прави по-груба и червена. Защитете краката си, преди да сложите обувки.

Съвет №5: Опитайте с педикюрен разделител

Той ще помогне за облекчаване на напрежението в ставите. На пръв поглед изглежда неудобно, но бързо ще почувствате промените към по-добро.

Освен това, лесно можете да си направите и педикюр!

Съвет №6: Масажирайте краката си

Масажът винаги е полезен. Той помага да се отървете от напрежението в мускулите и пръстите, но не прекалявайте! Внимавайте да не навредите на други мускули. Масажът наистина ще ви отпусне!

Вижте още: Подмладете костите и ставите си с този ефективен природен лек!

Съвет №7: Леден шок

Това може да причини болка и подуване. Ако краката ви болят, правете процедурата 2-3 пъти на ден. Ще ви помогне да подобрите вашето здраве.

Съвет №8: Поговорете с вашия личен лекар

Ако никои от посочените съвети по-горе не помагат, трябва да се консултирате с вашия лекар.

loading...