НАЧАЛО ЗДРАВЕ Средства за лечение на настинка от природата, които са вредни!

Средства за лечение на настинка от природата, които са вредни!

0
Средства за лечение настинка от природата, които са вредни!
Средства за лечение настинка от природата, които са вредни!

Повече от половината хора разчитат на народните средства за лечение на настинка. Обаче не винаги те означават ефективност.

Лук и чесън

При простуда се препоръчва да използваме чесън – и в носа, и в устата, и да изпълва стаята. Въпреки това, съвременната медицина не е доказала ефективността на терапията с лук и чесън.

При всяка инфекция чесънът е безполезен и дори по етични причини той е вреден за хората. Освен това, последните проучвания не потвърждават ефективността на чесъна при намаляване на холестерола, въпреки че вече се произвеждат хранителни добавки на основата на чесън.

Дишане над картоф (и т.н.)

На медицински език този метод се нарича “парна инхалация”, но в народен вариант прилича повече на шаманска практика. Много деца си спомнят как са били навеждани над тенджера и са покривали главите си с кърпа.

Над тенджерата потичали пот и слузести секрети, които са считали за важен знак за ефективността на лечението, като дразненето на кожата и дори изгарянията не са били взимани под внимание. Разбира се, при физиотерапията се използват загрявания, но за това се използват специални лампи. Инхалациите в съвременния свят е обичайно да се правят със специален апарат.

100 грама водка с пипер за през нощта

Това е средството, с което са особено горди мъжете с руска жилка. Водката несъмнено има аналгетичен ефект. В допълнение, тя създава фалшиво усещане за топлина, а пиперът отвлича вниманието от болестта.

Ако изпиете сто грама още сутринта, както много хора правят, болестта ще премине незабелязано. Но не забравяйте, че силният алкохол потиска имунната система. Лекарите обаче нямат нищо против топло вино като допълнително лекарство.

Напарване в банята

Банята като цяло е много опасна при заболявания, включително и грип, остри вирусни инфекции, настинка и др. Ако човек е здрав и не умира от натоварването на сърцето в банята, тогава той със сигурност би влошил заболяването като възпали процесите чрез нагряване. Имайте предвид също така, че да уморите вируса чрез повишаване на температурата, е невъзможно. Лекарите, дори и след заболяването, препоръчват да не ходите в парната баня няколко дни.

Мляко и други горещи коктейли

Всеки лекар, в препоръките си за лечение на настинка, винаги казва тези думи: “топли напитки”. Това означава да не са горещи. Горещите напитки са вредни, тъй като допълнително дразнят лигавицата. В същото време в народната медицина топлата напитка винаги трябва да бъде на базата на мляко: с мед, с масло, с какао.

Всичко това се използва за облекчаване на болката в гърлото и кашлицата. Но млякото като съставка, особено маслото, не са необходими тук. Дори маслото не е толкова полезно, за да се използва за лечение. Топлата напитка на водна основа е полезна като: плодови напитки, сокове, чай и др.

Вижте още: Подмладете костите и ставите си с този ефективен природен лек!

Горчица и вендузи

Ефективността на тези продукти, както и техните производни – като компресите и нагревките например, не се приемат от класическата медицина. Нищо, че никой не е умрял от разкъсване на сърцето, докато е бил загряван.

В действителност, тези методи са нищо повече от така наречените “разсейващи терапии”, които теоретично насочват вниманието на пациента към процеса на лечение от болките във възпаленото гърло към кожата. Особено опасни са вендузите – съвременната медицина наистина не ги препоръчва поради риск от необратими заболявания на кръвообращението в подкожната тъкан.

loading...