НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Приложения на лука, за които вероятно не знаехте! Прочетете тук!

Приложения на лука, за които вероятно не знаехте! Прочетете тук!

0
Приложения на лука, за които вероятно не сте знаели! Прочетете тук!
Приложения на лука, за които вероятно не сте знаели! Прочетете тук!
Приложения на лука намираме най-често в готвенето. Не толкова отдавна, разговаряйки с приятел, научих една много интересна информация. Например, при варене на пилешко месо за салата, може да сложите червен лук във водата, предварително нарязан на 4 части (обвивката също трябва да бъде сложена в бульона). Тогава месото ще придобие приятен розов нюанс. Опитах го и резултатът ме впечатли!
Ако използвате лука с обвивката в приготвянето на супата, бульон ще има наситен и невероятен вкус! Добавянето на гъби към супата ще я направи още по-вкусна! Опитайте!
Сега ще научите много интересна информация за лука. Може би вече знаете факти за него, но никога не е късно да научите нещо ново.
7 невероятни приложения на лука

Вижте още: Отървете се от негативната енергия в дома си с този прост трик!

  1. С помощта на сока от лук, може премахнете следи от пот по дрехите. Необходимо е сокът да се изситска над петната. Почакайте, след което измийте както обикновено. Ще бъдете изненадани, но жълтото петно изчезва!
  2. Насекомите (мравки, комари) не понасят миризмата на лук. За да спасите жилището от такива “гости”, може да налеете вода в съд и да поставите лук, нарязан на пръстени. Всички насекоми ще започнат да се махат от стаята.
  3. Ако обувките ви са зацапани и мръсни – лукът може да помогне да за почистването им! Потъркайте с лук зацапаната кожа на обувките, както и подметките. Ако на дрехите се появят петна от трева, лукът ще ги премахне!
  4. Ако човек е ухапан от насекомо, мястото на ухапване се натърква с паум, напоен със сок от лук. Лукът има антибактериални свойства. Също така можете да натриете области на тялото, където има възпаления.
  5. Отвара от обвивката на лук ще помогне за облекчаване на болките в гърлото, да се намали подуването. Ако пиете отвара от лук с мед, гърлото може да бъде излекувано по-бързо.
  6. Колко различни приложения на лука! Ако кожата ви е много мазна, ще имате отличен резултат от използването на маска с лук. Тя ще прочисти мастните жлези и кожата ще стане по-суха.
  7. Отварата от лук помага за почистването от пърхот. Косата ще придобие обем и блясък. Експертите съветват, след обикновено измиване с шампоан, да изплакнете косата с отварата от лук. Невероятно приложение, нали?
Много хора знаят за лечебните свойства и разнообразни приложения на лука. Все пак не всеки иска да го използва, поради специфичната миризма. Заслужава да се отбележи: Миризмата на чесън или лук бързо ще мине, ако хапнете малко ядки. Подходящи за целта са: орех, кедър, бадеми.
loading...