НАЧАЛО ЗДРАВЕ Студени крайници – разберете какво могат да ни подскажат!

Студени крайници – разберете какво могат да ни подскажат!

0
Студени крайници - разберете какво могат да ни подскажат!
Студени крайници - разберете какво могат да ни подскажат!

Студени ръце и крака най-често усещаме в зимния сезон, когато температурите са по-ниски. Но ако това е състояние, което често ни се случва и се задържа, би било добре да му обърнем внимание.

Вероятни причини за студени крайници:

Хипотиреоидизмът се получава, когато щитовидната жлеза не произвежда достатъчно хормон. По този начин тя оказва влияние върху цялостния метаболизъм на организма. Ниското ниво на активност на щитовидната жлеза означава, че „двигателят ви” е по-студен от хората с нормални нива на производство на хормони от щитовидната жлеза.

Анемията също може да причини студени крайници, тъй като кръвра, която циркулира през тялото не е достатъчна – това също влияе на температурата.

При синдрома на Рейно, кръвоносните съдове се свиват, което намалява кръвообращението и отново прави вашите крайници по-студени.

Ако имате диабетна невропатия, която причинява увреждане на нервите, може да усещате крайниците си студени, дори ако тяхната действителна температура е нормална. Синдромът на изхода на гръдния кош представлява притискане на нервния сплит при изхода му от гръдния кош. Това може да е в резултат на травма, хронична лоша поза или вроден проблем. Натискът върху нервите оказва влияние върху кръвообращението в ръцете.

Студените ръце и крака са симптоми, които никога не трябва да пренебрегвате!

Вижте още: Научете повече за орехите и техните полезни свойства!

Жените са по-податливи на почти всички от тези заболявания, с изключение на диабета. Може би защото женските ендокринни системи са по-сложни или защото са по-податливи на анемия заради месечния цикъл. Също при тях може да се срещне по-често синдрома на изхода на гръдния кош, поради не добро развитие на мускулатурата, лоша стойка или и двете.

Това, което трябва да предприемете, зависи от причината, която прави крайниците ви по-студени.

Студените ръце и крака са симптоми, които никога не трябва да пренебрегвате!

За да предотвратите понижаване на температурата на крайниците, носете ръкавици и топли чорапи, особено през зимата. Редовните аеробни упражнения спомагат за подобряване на това, което наричаме странично кръвообращение, като увеличават размера на малките кръвоносни съдове, така че да могат да пренасят повече кръв.

При анемия, менюто може много да ви помогне. Яжте повече зеленчуци и по-специално със зелени листа – те са богати на желязо. Много витаминни добавки съдържат желязо, а ако готвите в чугунени тенджери, те също ще добавят към менюто ви. Редовните упражнения може да помогне да регулирате метаболизма си.

Студените ръце и крака могат да предизвикат неприятно усещане. Въпреки това, подобно на радар, те могат да ви предупредят за дадени проблеми. Не ги пренебрегвайте –  предприемете действия.

loading...