НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА 7 метода за справяне с мравките у дома! Прочетете тук!

7 метода за справяне с мравките у дома! Прочетете тук!

1368
0
7 метода за справяне с мравките у дома! Прочетете тук!
7 метода за справяне с мравките у дома! Прочетете тук!

Мравките у дома могат да бъдат истински ужас за всяка една домакиня. Всъщност какъв уют, комфорт и добро настроение може да има у дома, ако всяка троха в кухнята на пода е налазена с хиляди от тези малки индивиди. Естествено, всяка домакиня се стреми да се отърве от мравките в апартамента по всякакъв начин.

Най-неприятното нещо е умението на домашните мравки да проникнат навсякъде. Те могат да живеят в пукнатини на тавани и стени, зад плочки, под паркет или первази. Можете да ги откриете не само в кухнята, но и разни хранителни продукти, също и в бельото, а дори и в книгите.

Домашните мравки изобщо не са безвредни. Те ядат месни продукти и сладки, мъртви и живи насекоми, могат да повредят облеклото, кожата и изолацията на електрически уреди. Миризмата на пот е много привлекателен за тях, затова могат да пропълзят и в раните на човешката кожа!

Ликвидирайте мравките в апартамента, защото те са точно като хлебарките и мухите – носители на инфекции.

Вижте още: Растението ви ще цъфне веднага с тази съставка!

Ако имате мравки в къщата си, опитайте се да се отървете от тях със следните прости съвети.

  • Мравки не харесват миризмата на чесън, лук и магданоз. Опитайте да натриете первазите и подовата повърхност с тях.
  • Подгответе стръв за мравки: една супена лъжица захар и 1/3 чаена лъжичка боракс се разрежда в 2-3 супени лъжици гореща вода. Охладете разтвора и добавете чаена лъжичка мед.
  • Паста от пивоварна мая с малко количество мед е ефективно средство за защита от мравките в апартамента. Във вода се приготвя гъста каша от прясна мая, добавяте малко мед към нея и я посипвате на местата, посещавани от мравките, както и в близост до места, от които излизат.
  • Миризмата на слънчогледовото масло също отблъсква мравките. Смажете ръбовете на съдовете, в които се съхранява храната, така че мравките да не могат да стигнат там.
  • Друга рецепта за ефективна стръв: смесете 50 г захар, 50 г вода, 6 г боракс и добавете малко ванилин. Вместо ванилин можете да използвате половин чаена лъжичка мед или конфитюр. Приготвената смес се сипва в малки чинийки и ги поставете от местата, където най-често се появяват. Тази смес ще помогне бързо да се отървем от мравките в апартамента, като тя не се разваля бързо.
  • Сложете тънка ивица слънчогледово олио, която да пресече движението на домашните мравки – трудно биха я преминали.
  • Добра в борбата с мравки и сухата смес от равни части борна киселина или боракс и захар. Тази стръв също трябва да бъде разпръснато на места, където мравките са групирани.

Не увеличавайте количеството на борна киселина или боракс при приготвянето на примамки. Лекарството трябва да действа, след като мравките занесат отровата в гнездото и хранят цялото семейство.

Успехът на всеки метод за справяне с домашните мравки зависи не само от самите средства, но и от специфичните особености на вашия дом. Надявам се, че предложените съвети ще ви помогнат да се отървете от мравките в апартамента завинаги!

loading...