НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Декорации от шоколад: Няколко лесни идеи за вдъхновение!

Декорации от шоколад: Няколко лесни идеи за вдъхновение!

0
Декорации от шоколад: Няколко лесни идеи за вдъхновение!
Декорации от шоколад: Няколко лесни идеи за вдъхновение!

Вижте как можете да превърнете обикновения шоколад в невероятна декорация за торти!

Аз просто обожавам домашно приготвените сладкиши, особено тортите. И не само да ги хапвам, но и да ги приготвям. Много скоро моят кръщелник има рожден ден и ме помоли да му приготвя вкусна торта. И тъй като много обича шоколад, въпросът, как да украся тортата, реши самия той.

Често в магазините можете да видите торти, украсени с тънки и внимателно аранжирани глазури. Те изглеждат толкова въздушни и крехки. На пръв поглед сякаш не бихте могли да ги повторите.

Въпреки това, ако разбирате технологията за създаване на тази вкусна красота, осъзнавате, че декорирането на тортата с шоколад е съвсем лесно. Можете да използвате различни шоколади – бял, млечен, черен, като най-важното е в тях да няма плодове или ядки. Дори и най-простият шоколадов модел ще изглежда оригинален. Вложете цялото си въображение!

Как да украсите шоколадовата си торта?

Подготвили сме за вас няколко супер полезни съвета от опитен сладкар, как да украсите тортата в домашни условия с шоколадови декорации.

Ще ви са необходими:

  • Пергаментова хартия
  • 1-2 шоколада

Най-добре е да видите как изглежда гладката повърхност на кулинарния продукт. Повърхността трябва да бъде гладка, равна и в един тон. Затова десертът трябва да се залее или с черна, или с бяла глазура.

За да направите шарки, разчупете шоколада на парчета и го поставете в сух съд, след това го сложете на водна баня. Важно е да внимавате водата да не попадне в тенджерата с шоколад – в противен случай съществува опасност той да се пресече. Съдът трябва да бъде поставен на огъня и да се разбърква периодично. В резултат на това трябва да се получи еластична хомогенна маса.

Има няколко начина за украса. Първият е по-подходящ за тези, които са уверени в художествените си способности. От пергаментовата хартия трябва да направите малък шприц (нещо като молив за сладкарски изделия).

След това трябва внимателно да излеете охладения течен шоколад. Обърнете внимание: колкото по-тънки са дупката в шприца и самата струйка от шоколада, толкова по-красиви ще са рисунките. С леко притискане на пергаментовия ъгъл и изстискването на тънката струя шоколад, започнете да рисувате, каквото искате.

А тези, които не са съвсем сигурни в способностите си, могат първо да направят рисунката върху пергаментовата хартия и след това да я нарисуват с шоколад. След това поставете хартията с рисунката в хладилника, така че шоколадът да се втвърди.

След това внимателно използвайте тънък нож, за да я отделите от пергаментовата хартия и я поставете върху повърхността на тортата.

Друг ефективен трик е да украсите тортата с шаблони. Например, за тази цел можете да използвате специални салфетки с дантелени мотиви. Сложете една от тези салфетки на дъската за рязане, покрийте я с прозрачна хартия и внимателно повторете шаблона, например с бял шоколад.

Поставете завършената декорация в хладилника, докато се втвърди и след това я отделете от  хартията с тънък нож. Можете да поставите възхитителната декорация отстрани на тортата или върху нейната повърхност. Всичко зависи от вашето въображение.

А този метод ми е любим. Не е много лесен, но изглежда оригинално и красиво. Имайте предвид, че за този трик ще ви трябват зелени листа. И е по-добре да ги откъснете свежи.

Първо трябва да разтопите шоколада на водна баня. Използвайте четка, за да нанесете разтопения шоколад върху чистите и сухи листа. През лятото листата на розата са перфектни, те са плътни и релефни.

Шоколадовите листенца трябва да се поставят за един час в хладилника и след това шоколадът внимателно да се отстрани от листата.

Най-простия вариант за декорация е шоколадовата паяжина. Можете да опитате да я направите както от бял шоколад на черна глазура, така и обратно. За да започнете, тортата трябва да бъде покрита с шоколадова глазура. С пергаментовия шприц, изстискайте пръстени от шоколад с различен цвят. Желателно е да ги разположите на едно и също разстояние един от друг. А за да създадете самата паяжина, просто прекарайте дървено шишче от центъра до края на тортата на няколко места. Харесва ли ви резултатът? По наше мнение е отличен!

Също така предлагаме да видите малка селекция от украси за торти. Това са модели и фигури от шоколад за вдъхновение.

1) Тази шоколадова декорация за торта е невероятна.

2) Удивително великолепие!

3) Идеален пример за украса на шоколадова торта с шоколадови листа. Сега знаете как можете да я направите!

4) Просто очарователно решение!

Вижте още: Направете си висяща градина с помощта на улуци!

5) Друг вариант за декорация с шоколадовите листа. Наистина ми харесва тази комбинация от различни видове шоколад.

Съвет

Обърнете внимание: ако работите с бял шоколад, трябва да бъдете изключително внимателни и точни. Ако го прегреете, в него се образуват шупли. Ето защо, белия шоколад трябва да се разтопява само на водна баня и то до половината. Задължително, когато го свалите от огъня, трябва постоянно да го разбърквате, за да го доведете до равномерно разтопено състояние.

Може би сте вдъхновени от тези примери и утре ще поглезите любимите си приятели и близки с нещо сладко. Сигурни сме, че и вие ще поискате да украсите тортата си с шоколадови рисунки. Само си представете възторга на близките си и гостите!

Споделете статията с приятелите и близките си!

loading...