НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ето как да се отървете от инфекцията в гърлото бързо и ефективно!

Ето как да се отървете от инфекцията в гърлото бързо и ефективно!

0
Ето как да се отървете от инфекцията в гърлото бързо и ефективно!
Ето как да се отървете от инфекцията в гърлото бързо и ефективно!

Инфекцията в гърлото може да бъде много досадна и неприятна! Отървете се от нея с помощта на природните средства!

За разлика от антибиотиците, натуралните лекарства са ефективни и не причиняват никакви странични ефекти. Средствата, представени по-долу, са изключително ефективни при лечението на инфекции на гърлото и ще ви помогнат да се почувствате много по-добре в най-кратки срокове.

1) Отделете време за почивка.

Получаването на подходяща почивка е ключът към елиминирането на инфекцията със стрептококи в гърлото. Всъщност правилният сън помага за борбата с повечето инфекции. Просто почивайте, изключете всички устройства и заспете дълбоко.

2) Избягвайте алкохола и пушенето

Много е важно да обърнете внимание на това, което ядете и пиете. Избягвайте преработените храни и продуктите, които допълнително дразнят гърлото, особено алкохола и пушенето. Ако някой около вас пуши, незабавно си тръгнете.

3) Мед и черен пипер

Комбинацията от мед и черен пипер отдавна се използва за успокояване на гърлото. Всичко, което трябва да направите, е да смесите една супена лъжица мед с щипка черен пипер и да оставите сместа да се стече по гърлото. Тази комбинация наистина помага за облекчаване на болката.

4) Топли успокояващи напитки

Пиенето на топъл или горещ билков чай може да помогне много в случаи на възпалено гърло и определено ще ви накара да се чувствате много по-добре.

5) Джинджифилов чай

Джинджифилът е известен със своя широк спектър от ползи за здравето, включително неговата способност да облекчава стрептококовите инфекции в гърлото.

6) Кайенски пипер

Кайеновият пипер отдавна се използва като лекарство за лечение на стрептококи в гърлото, тъй като елиминира болката, придружаваща инфекцията. Много хора, които са опитали средството, се кълнат в неговата ефективност.

7) Инхалации

Парата е много ефективна, когато става въпрос за облекчаване на запушения нос. Въпреки факта, че не веднага лекува гърлото, помага да се облекчат симптомите.

Поставете няколко капки етерично масло (риган, мащерка, хвойна, мента или испанско масло) в купа с гореща вода. Поставете кърпа върху главата си и вдишвайте парата, за да ускорите лечебния процес.

8) Зелен чай

Като силен антиоксидант, зеленият чай спомага за улесняване на лечебния процес, като увеличава имунитета. Той прави чудеса за елиминиране на вредните токсини от тялото и облекчава симптомите в гърлото, придружаващи инфекцията.

Вижте още: Позиции на тялото по време на сън за облекчаване на болката!

9) Сладък корен

Сладкият корен традиционно се използва за лечение на болки в гърлото. Можете или да смучете корена, или да смесите корена с вода. Вие ще използвате неговите предимства, без значение какви методи избирате.

10) Ябълков оцет

И накрая, но не на последно място: ябълковият оцет върши чудеса за лечението на инфекцията в гърлото, както и на широк спектър от не сериозни заболявания. Смесете половин чаша топла вода с една или две супени лъжици ябълков оцет и си направете гаргара.

loading...