НАЧАЛО ЗДРАВЕ Поставете лед върху тази точка и вижте какво ще се случи!

Поставете лед върху тази точка и вижте какво ще се случи!

0
Поставете лед върху тази точка и вижте какво ще се случи!
Поставете лед върху тази точка и вижте какво ще се случи!

Знаете ли, че има точка на тялото ви, която може да облекчи много заболявания, включително главоболие и замайване? Тази вълшебна точка, известна като Фън-Фу, се намира на врата ви и е специална и високо ценена в практиката на акупунктурата. За да разберете как работи тя и как можете да я използвате, трябва да разберете основната идея на теорията.

Акупунктурата е неразделна част от традиционната китайска медицина (ТКМ) и е една от най-старите медицински системи в света. Днес TКM и акупунктурата се считат за безопасни алтернативи на съвременната медицина и обикновено се използват в съчетание със съвременните методи на лечение. Това е практика, основаваща се на идеята, че тялото е пълно с енергия.

По същия начин, по който имаме кръвоносни системи с вени и артерии, тялото има система от жизнени сили с енергийни пътеки (меридиани), които преминават през тялото. Тези пътища могат да изпитат блокиране и дисбаланс, както и другите системи в тялото ни. Според ТКМ тези запушвания и дисбаланси са основната причина за нашите заболявания. Точките върху тялото, които се движат по меридианите, се контролират с натиск, игли, топлина или студ, за да променят начина, по който енергията тече вътре. При многократни процедури блокирането или дисбалансът може да бъде напълно отстранен.

Акупунктурата с игли e най-добрата техника, оставена от професионалистите, но можете да си помогнете чрез прилагане на натиск, топлина или лед към определени точки от меридианите. Една от най-лесните точки за лечение и една от най-полезните е магическата точка Фън-Фу (GV16), спомената по-рано в статията.

Фън-Фу е част от много огнен и енергиен път и е една от най-мощните точки на тялото. Точката се намира в задната част на врата, точно под тилната издатина на черепа, където гръбнакът и черепът се свързват. Това е точката, която е свързана с главоболието, изстиването на главата, ниската енергия, замаяността и редица други заболявания. Прилагането на натиск, топлина или лед на мястото стимулира потока на енергия през меридианата и така стартира лечебния процес. Ледът обаче е най-доброто лечение, защото помага да се регулира огненият и енергичен характер на Фън-Фу.

Вижте какво се случва, когато поставите кубче лед на тази точка!

Вижте още: Здравословна напитка премахва острите болки в ставите!

Вземете кубче лед и го поставяйте директно на Фън-Фу за двадесет минути всеки ден в продължение на една седмица. Опитайте се да го правите сутрин или вечер на празен стомах. Ледът помага да се балансира енергията на ян, минаваща през точката. Регулирането и балансирането на енергийния поток чрез Фън-Фу не само ще ви помогне да намалите главоболието, но и ще подобри настроението, съня, енергията и храносмилането. Това е наистина магия.

loading...