НАЧАЛО ЗДРАВЕ За да не развиете рак, трябва да следвате тези 5 съвета!

За да не развиете рак, трябва да следвате тези 5 съвета!

0
За да не развиете рак, трябва да следвате тези 5 съвета!
За да не развиете рак, трябва да следвате тези 5 съвета!

Хората, страдащи от рак и борещи се с това заболяване, ще дадат всичко, за да могат да предотвратят заболяването. С това не можете да спорите.

Добрата новина е, че всички мерки за предотвратяване на рецидива, предприети от пациентите с рак след успешното лечение, са ефективни за здравите хора. Така казва д-р Дуайт МакКий, сертифициран специалист в изследването и лечението на рак и здравословно хранене.

МакКий предлага да следвате прости правила. Необходимо е не само да ги прочетете, но и да ги следвате дълго време. Като лекар, който всеки ден се бори с раковите заболявания, Дуайт МакКий твърди, че съветите му действително действат не само на пациентите му, но и на всички, които искат да ги следват.

В края на краищата, защо наистина не предотвратите рака?

1) Отървете се от стреса

Хроничният стрес потиска работата на вашата имунна система и благоприятства развитието на инфекциите, които са гориво за образуването на рак. Трябва да намерите метод за освобождаване от стреса, какъвто и да е – йога, разходки на открито, медитация и други. Тайната е точно в удоволствието: ако сте отвратени от това или онова занимание, скоро ще го изоставите.

2) Пазете се от плесените

“Микотоксините и афлатоксините, които се съдържат в плесените, са най-известните канцерогени в света”, казва д-р МакКий. Ако в къщата ви е протекла тръба или има теч в банята, или в мазето и мирише на мухъл, не се бавете, а се обадете на експерти, които да проверят къщата ви за плесени.

3) Потете се правилно

Според изследванията на Университета в Небраска (САЩ), посещаването на фитнес залата спомага за предотвратяването и разрушаването на рака. Учените са изследвали данните на 16 раково болни, които са преодолели болестта, благодарение на тримесечен курс от тренировки. Те сравняват броя на здравите имунни клетки, които могат да се противопоставят на рака, и на клетките, които вече не са способни на такива действия. Оказва се, че последният е имал мнозинство в периода преди обучението, докато три месеца по-късно броят на “лошите” клетки е намалял с 15%.

4) Подайте ръка за помощ

Съществуват научни доказателства, че когато предоставите помощ на други (например като доброволец), вие по този начин увеличавате функционалността на имунната си система. “Много е важно и здравословно постоянно да се занимавате с нещо, което носи удовлетворение”, казва МакКйй. “И няма нищо по-подходящо от безплатната помощ за хората.”

Вижте още: Мед и канела: продуктите, които имат уникални ползи за здравето

5) Абсорбирайте витамините

Вероятно вече сте уморени да чуете за това, но витамин D е много важен за организма като цяло и за предотвратяването на рак в частност. Проблемът е, че най-вероятно не го получавате в достатъчно количество. Можете да коригирате ситуацията, като прекарате повече време на чист въздух – достатъчни са 10 допълнителни минути дневна светлина. Въпреки това, колкото по-близо е зимата, толкова по-слабо е слънцето, така че трябва да приемате богата на витамин D храна като риба, например.

loading...