НАЧАЛО ЗДРАВЕ Детоксикираща баня с джинджифил – освежете и укрепете тялото си!

Детоксикираща баня с джинджифил – освежете и укрепете тялото си!

0
Детоксикираща баня с джинджифил - освежете и укрепете тялото си!
Детоксикираща баня с джинджифил - освежете и укрепете тялото си!

Детоксикираща функция имат не малко подправки и билки, като джинджифилът е една сред тях.

Ароматен и пикантен, той се използва както в готварството, така и в различни лечения. Притежава силно хранителен профил – пълен е с основни хранителни вещества, които са повече от необходими за оптималното функциониране на всички системи на организма ни.

Може би най-добре известния факт за джинджифила е свързан с неговите терапевтични действия, включително действието му срещу появата на язва, противовъзпалителните и антиоксидантните свойства. Особено популярен е, поради своите детоксикиращи свойства, затова често се включва като част от програмите за прочистване.

В допълнение, е доказано, че джинджифилът помага против стареене, както и е много полезен за намаляване на гаденето и повръщането по време на бременност, дори и когато става въпрос за най-тежката форма, която често изисква хоспитализация. В едно проучване сред жени, джинджифилът показал значително намаляване на симптоми като гадене и повръщане  почти 90% успеваемост. Най-важното е, че тази билка няма странични ефекти, което означава, че е напълно безопасно да се използва.

Тъй като тази статия се фокусира върху причистващите свойства на джинджифила, ще ви запознаем с една рецепта за детоксикация на тялото, която ще ви помогне да се отървете от радиацията, тежките метали и други натрупани отрови. Следователно, джинджифилът действа като превантивна мярка срещу почти всякаква болест.

В тази рецепта се използва силна минерална основа, т.е. английска сол, което създава процес, известен като обратна осмоза. Този процес премахва солта и други вредни токсини от тялото, което позволява на магнезия и сулфата да бъдат усвоени от организма.

Вижте още: Направете си домашни еклери! Стават великолепни!

Детоксикираща баня с джинджифил

Необходими продукти:

  • ½ чаша джинджифил
  • 1 с.л. епсом соли
  • 1 супена лъжица прясно замразен джинджифил
  • няколко капки етерично масло от джинджифил

Инструкции:

  1. Първо напълнете ваната с гореща вода.
  2. Добавете всички съставки към водата. Можете да използвате пресен настърган джинджифил или джинджифил на прах.
  3. Потопете се за известно време, за предпочитане 15-20 минути.

Забележка: След тази детоксикираща баня се препоръчва прием на много вода.

loading...