НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Сколиоза, излекувана с помощта на йога! Прочетете историята тук!

Сколиоза, излекувана с помощта на йога! Прочетете историята тук!

0
Сколиоза, излекувана с помощта на йога! Прочетете историята тук!
Сколиоза, излекувана с помощта на йога! Прочетете историята тук!

Сколиоза е заболяване, характеризиращо се с ненормално, странично изкривяване на гръбнака. Това е доста общо състояние, което понастоящем засяга повече от 4 милиона американци. Въпреки че точна причина често не може да се даде, се смята, че травмата и аномалията на костите са най-често засегнати при сколиоза.

Типичното лечение включва корекция на гръбначния стълб или операция, в зависимост от възрастта на пациента. Независимо от това, е доказано, че упражненията играят  съществена роля, когато става дума за това състояние.

Тази статия разказва историята на една възрастна жена, която решила да вземе нещата в свои ръце и да направи всичко възможно да излекува гръбначния си стълб.

В продължение на десетилетия Анна Пес страдала от сколиоза с особено тежко изкривяване и изгърбване. На 86-годишна възраст състоянието й се влошава и стига до там, че трябва да се придвижва с инвалидна количка. През 2014 г. отишла във Ваганер, Южна Каролина, за да посети роднини. Независимо от това, че непрекъснато страдала от болки в долната част на гърба.

“Изпитвах ужасна болка, която сякаш се впиваше в гърба ми”, казва тя. – Трябваше да се качвам по стълбите и да сядам в инвалидна количка по време на престоя.”

Но тази жена отказала да приеме това състояние като единствен изход.

“Опитах всичко: акупунктура, физиотерапия и хиропрактика”, добавя тя. – Чувстваш се добре за известно време, но след това болката се връща отново.”

На дъщерята на Пез ѝ хрумнала идея, с която да облекчи болките на майка си, затова я запознала със сертифициран инструктор по йога и специалист в проблемите с гърба. Скоро започнали да тренират, практикувайки различни пози и разтягане. Отначало положението било трудно и много болезнено, но лека полека всичко си дошло на мястото.

Изненадващо Анна можела да върви след един месец!

“Два месеца по-късно,  Анна вече знаела какво трябва да прави, когато болките се появявали.”, споделя инструкторът. – Например, ако изпитвала болка в тазобедрената става, тя би седнала на един стол и би поставила глезена върху коляното си.”

Рейчъл Йесен, инструкторката по йога, научила за тези възстановителни пози, след като сама трябвало да се пребори със сколиозата. След серия от безполезни процедури ѝ препоръчали да изпробва тези пози от йогата.

“Трябваше да нося шина на гърба в продължение на пет години и трябваше да правя физиотерапия всяка седмица, но тези упражнения се оказаха единственото нещо, което проработи”, споделя Йесен.

Вижте още: Негативна енергия: 5 начина да се отървете от нея!

“Сега се чувствам добре, защото мога да се контролирам и да направя това, което не можах да направя преди”, разказва Пес. – „Бих го препоръчал на други хора.”

Силата на йога

Доказано е, че йогата работи чудеса за поддържане на общотоо здраве, както и  предотвратяване/лекуване на следните неразположения:

 • Депресия
 • Умор
 • Рак
 • безсъние
 • високо кръвно налягане
 • Исхемична болест на сърцето
 • Затлъстяване
 • Слаби мускули
 • Диабет тип 2
 • Сърдечно заболяване
 • Стрес
 • Безпокойство

Както можете да видите от историята на Пес, йогата също лекува сколиоза. С помощта на инструктора си, Анна претърпяла радикална трансформация.

loading...