НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Чаените пакетчета могат да ви послужат поне по 5 необичайни начина!

Чаените пакетчета могат да ви послужат поне по 5 необичайни начина!

0
Чаените пакетчета могат да ви послужат поне по 5 необичайни начина!
Чаените пакетчета могат да ви послужат поне по 5 необичайни начина!

Чаените пакетчета често ли попадат в коша след употреба? След като прочетете тази статия, вече няма да бързате да ги изхвърляте.

  1. Отървете се от зачервяване на очите

Сложете няколко чаени пакетчета в студена вода и ги оставете да се накиснат за 2 минути. Поставете ги на клепачите си. Оставете за няколко минути. След като ги премахнете, зачервяването ще изчезне и очите ви ще станат по-свежи и по-млади.

  1. Мариновано месо

За да предотвратите втвърдяване на месото, можете да го мариновате с помощта на използвани чаени пакетчета. Ароматът на чая ще направи вкуса на месото по-наситен, а самото месо – по-меко и крехко.

Вижте още: Куркумата и 8 невероятни начина на лечение! Прочетете и разберете!

  1. Почистете къщата си

Чаят може да почисти мръсните огледала, подове и дори линолеум.

  1. Опреснете дрехите и обувките си

Съхранявайте преди това използвани и изсъхнали чаени пакетчета в килера, за да направите миризмата на дрехите по-приятна. Можете също така да поставите по едно пакетчете във всяка обувка. Това веднага ще премахне неприятната миризма.

  1. Намаляване на болката

Ако имате рана в устата си, поставете предварително използваното чаено пакетче в устата. Това ще  облекчи болката и ускори лечебния процес.

  1. Облекчение при слънчево изгаряне и отърване от акне

В случай, че имате слънчево изгаряне и/или акне, чаените пакетчета ще ви облекчат. Поставете вече използвания чай върху засегнатата област. Ще усетите облекчение и охлаждане на засегнатата зона. Чаят ще ви помогне да се отървете от акнето по тялото ви.

loading...