НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Когато избирате парфюм, трябва да знаете тези 7 неща!

Когато избирате парфюм, трябва да знаете тези 7 неща!

0
Когато избирате парфюм, трябва да знаете тези 7 неща!
Когато избирате парфюм, трябва да знаете тези 7 неща!

Случвало ли ви се е, когато избирате парфюм в магазина, да го купите, без да се замислите. По-късно обаче се оказва, че е невъзможно да го ползвате всеки ден. И не само защото осъзнавате, че това не е вашата миризма. Парфюмът ви причинява главоболие и замайване, както и алергични кожни обриви. За да избегнете неприятната среща с неподходящ парфюм, най-добре е да проведете малки тестове, преди да го купите. Прочетете инструкциите в статията и те ще ви помогнат да изберете перфектния парфюм.

1) Усещате го върху себе си

Първият знак, че избраният парфюм не е вашия, е ако 15-20 минути след прилагането му, продължавате да го усещате. Човешкият нос привиква към аромата, но ако това не се случи, то тогава миризма по-скоро ще започне да ви дразни и да ви се струва натрапчива.

2) Вие кихате всеки път, когато го използвате

Позната история? Пръскате се с един парфюм – всичко е наред. Използвате друг – започвате да кихате сякаш сте подушили черен пипер. Това означава тъжния факт, че имате алергия към някои от съставките на аромата и е по-добре да го предоставите на някой друг, отколкото да провеждате експерименти с вашето тяло.

3) Не се съчетава с вашия стил на обличане

Спортна дама, с маратонки “Nike”, тесни дънки и пикантно ориенталски аромат. Странен дисонанс, нали? Или обратно, от нежна дама в рокля лъха аромат на строг парфюм, който би бил подходящ само за офиса. Когато избирате нов парфюм, винаги помислете за стила, в който най-често се обличате, за да избегнете такива досадни грешки.

4) На кожата ви не ухае така, както върху тестера

Много парфюмеристи дори са възмутени от факта, че техните творения се предлагат в магазините под формата на тестери. Листче картон никога няма да придаде истинския аромат – той не се разкрива веднага, така както ако го пръснете директно върху кожата под влиянието на топлината и естествената миризма. Затова не допускайте грешката да купувате парфюма веднага – пръснете го върху кожата си и отидете да “се разходете”. Ако продължите да харесвате аромата и един час след прилагането му, се върнете в магазина.

5) Ароматът не е подходящ за времето на годината

Друга причина, поради която може да не се чувствате комфортно с вашия аромат, е несъответствието на времето. През зимата парфюмите с ярко изразени свежи, морски и цитрусови нотки могат да ви раздразнят, затова е по-добре да изберете “топли” акорди – ориенталски или флорално-ориенталски. През лятото подобни миризми пък ще ви изглеждат твърде плътни и “задушаващи”.

Вижте още: Любимият ви цвят разкрива идеалната професия за вас

6) Започнали сте да забелязвате безпричинно главоболие

На пръв поглед безсмислената мигрена може да има напълно разбираема причина – неподходящият аромат на парфюма. Миризмите имат невероятна сила, включително могат да причинят болка в главата. Така че, ако започнете да забелязвате такива симптоми, оставете парфюма си – възможно е да бъде вреден!

7) Чувствате умора от него вечерта

Ако парфюмът ви изглежда доста приятен в началото на деня, но вечерта ви се струва, че е твърде натрапчив и досаден – това е дело на парфюма ви, заради който се прибирате у дома уморени. Просто този парфюм не е подходящ за вас. Идеалната композиция от аромати се слива с вашата естествена миризма и не може да предизвика негативни емоции.

loading...